banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nakon što su prošlog vikenda prvenstvo započeli nogometaši Hajduka u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje ovog vikenda će im se pridružiti i većina ostalih klubova ili mlađih selekcija.

Nakon poraza prošle subote u Slavonskom  Brodu (2:4) Hajduk će voljom ždrijeba i ovog vikenda na još jedno teško gostovanje u Vukovar protiv Vuteks Sloge (nedjelja 17,30 sati).

Ovog vikenda započinju i natjecanja u županijskim ligama. U 1. ŽNL Lipik 1925 u subotu dočekuje (17 sati) NK Kaptol.  U 2. ŽNL  nakon lanjskog ispadanja Dinama iz Badljevine ove godine imamo  dva kluba Croatia Donja Obrijež i Dobrovac. Ždrijeb ih je kao protivne spojio odmah u 1. kolu pa će se lokalni derbi odigrati u nedjelju s početkom u 17 sati u Dobrovcu. Županijski trećeligaši, uz već spomenute Badljevčane su to iz našeg kraja Slavonija Prekopakra te Poljana i Jovača iz Marinog Sela s početkom prvenstva će pričekati još osam dana.

Mlađe kategorije

Ovog vikenda starta većina mlađih kategorija, posebno Hajdukovih koji će svi ove godine nastupati u rangu jačem od županijskih.

Novoutemeljena selekcija kadeta (mlađih od 17 godina - U17), trenera Siniše Grubišića i stariji pioniri (U14) trenera Darka Kelemena natjecat će se u Prvoj kvalitetnoj ligi mladeži.  Igrat će protiv vršnjaka iz tri osječka kluba (NK Grafičar-Vodovod, NK Hypo Limač, NK Osijek), dva slavonsko-brodska  (NK Marsonia, HNK Željezničar) te  NK Belišće,  NK NAŠK Našice,  HNK Đakovo-Croatia, NK Graničar Županja, NK Slavija Pleternica,  NK Slavonija Požega,  HNK Vukovar 1991 i  NK Sloga Nova Gradiška. Ove dvije selekcije igraju paralelno, istoga dana protiv istog protivnika, a Pakračani su kao domaći termin izabrali nedjelju prijepodne. U prvom kolu u nedjelju gostuju u Županji.

Mlađi pioniri (U12) i početnici (U10) trenera Dubravka Ljevakovića natjecat će se u novoutemeljenoj međužupanijskoj ligi Brod-Požega gdje će im protivnici biti tri brodska kluba (Amater, NK Marsonia, HNK Željezničar), NK Oriolik Oriovac, NK Sloga Nova Gradiška, NK Batrina i Budućnost Rešetari.  Protivnici iz naše županije bit će im NK Slavija Pleternica,  NK Slavonija Požega,  NK Dinamo Vidovci i NK Kaptol. U prvom kolu u subotu (10,00 i 11,15 sati) dočekuju Vidovce.

Početnici (U8) natjecat će se u ligi Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičke županije, jer za njih većeg ranga i nema, a natjecanje će im započeti ovog vikenda, ali su mali Pakračani u prvom kolu slobodni .

Od ostalih klubova NK Lipik 1925 će se sa selekcijama juniora, mlađih pionira i početnika natjecati u županijskoj ligi kao i juniori Donje Obriježi odnosno stariji pioniri Dobrovca. Njima natjecanje započinje ovog ili idućeg vikenda.

Klubovi iz 3. ŽNL nemaju mlađih kategorija.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić