Nogometaši Hajduka izgubili su 26. kolovoza na startu prvenstva MŽNL Slavonije i Baranje u Slavonskom Brodu od domaćeg Željezničara 4:2. Iako rezultat sugerira nadmoć domaćina i relativno sigurnu pobjedu, stvari se i nisu odvijale baš tako.

Hajduk je nakon odličnog otvaranja poveo u 17. minuti pogotkom Danka Cerovečkog i vrlo dobrom igrom u tom periodu igre nametnuo se domaćinu. No, u 37. minuti događa se ključni trenutak utakmice kad Pakračani ostaju bez Dine Prohaske koji je u žaru borbe, nenamjerno, ali preoštro faulirao domaćeg igrača pa ga sudac Brkić iz Požege opravdano šalje u svlačionicu. Usprkos hendikepu, Hajduk i dalje igra dobro pa samo tri minute kasnije, pogotkom Bače iz jedanasterca povisuje na 2:0. Tim se rezultatom i otišlo na odmor.
U nastavak susreta Hajduk, što zbog povoljnog rezultata – što zbog igrača manjka u polju, ulazi s idejom čuvanja rezultata, što se na kraju ne pokazuje kao najsretnije odabrana taktička postavka. Domaćini smanjuju u 61. minuti, poravnavaju dvije minute kasnije, a sve nervoznije goste bez bodova ostavljaju u posljednjih pet minuta utakmice kad postižu dva odlučujuća pogotka.

Očajavanja nema, Hajduk je u prvom dijelu pokazao kako ima kvalitet i da itekako ove sezone i na gostujućim travnjacima može računati na bodove. Priliku za ispravak nesretnog poraza iz Slavonskog broda imat će već u 2. kolu kad ponovo gostuju, ovaj put u Vukovaru gdje ih čeka domaća Vuteks Sloga.

Hajduk je S. Brodu nastupio u sljedećem sastavu: Tomašić, Stokić (od 87' Zec), Komljenović, Baškiera, K. Šugić (od 90' I. Šugić), Petrović, D. Prohaska, Bača (od 66' B. Prohaska), Cerovečki, Zanetti, Jirasek (od 85' Bukovac).
Trener: Viktor Trbara