banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nogometaši Hajduka pobjednici su pakračkog turnira igranom ovog vikenda na pakračkom Gradskom stadinu povodom Dana hrvatskih branitelja Pakraca i Lipika nakon što su u finalnoj utakmici, pred više od dvjesto gledatelja pobijedili juniore zaprešićkog Intera s 3:0. Treće mjesto osvojio je Lipik 1925 koji je istim rezultatom bio bolji od Libertasa iz Novske.

Finalni dvoboj, koji su obje momčadi izborile nakon jučerašnjih uvjerljivih pobjeda, bio je ravnopravan tek u prvoj četvrtini utakmice kad su Zaprešićani koliko-toliko uspjeli parirati raspoloženim Pakračanima oslabljenim u ovom dvoboju za neigranje najboljeg napadača momčadi Jiraseka. Terensku nadmoć, ali i rezultatsku neizvjesnost razbio je Danko Cerovečki nakon što je maestralnim driblingom na dvadesetak metara od gola protivnika iz ravnoteže izbacio gotovo cijelu obranu gostiju, „ušetao“ u šesnesterac i potom nesebično asistirao slobodnom Bači kojem nije bilo teško loptu ubaciti u praznu mrežu. Na odmor se otišlo minimalnom prednošću domaćih, a početkom nastavka autogolom gostiju Hajduk rješava pitanje pobjednika i rutinski kontrolira daljnji tijek susreta. Točku na i ovogodišnjeg turnira majstorskim potezom stavlja Stjepan Petrović. Ubačenu loptu koju je  s aut-linije poslao Stokić, Petrović na dvadesetak metara od gola Intera neometano prima na prsa i iz voleja neobranjivo pogađa donji kut zaprešićkog vratara za konačnih 3:0.

Nakon utakmice nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, Sadmir Delihodžić, predsjednik Sportske zajednice Grada Pakraca te Slavko Vuić, sportski direktor Hajduka,  a osim u momčadskoj konkurenciji domaćin je pokupio i sve pojedinačne nagrade, tek je ona za najboljeg mladog igrača otišla u Zaprešić.

Najboljim golmanom proglašen je mladih Hajdukov vratar Dorijan Tomašić, najbolji strijelac je Valentino Jirasek s tri postignuta pogotka, dok je najboljim igračem zasluženo proglašen Adriano Baškiera koji je u obje utakmice besprijekorno vodio Hajdukovu liniju obrane.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić