Uvjerljivom pobjedom protiv Lipika 1925 od 5:1 nogometaši Hajduka plasirali su se u finale nogometnog turnira povodom Dana hrvatskih branitelja Pakraca i Lipika koji se ovog vikenda igra u Pakracu. Susjedski derbi, koji je  po idelanom vremenu odigran pred više od dvije stotine gledatelja, ponudio je dopadljivu igru Hajduka koji je predvođen trostrukim strijelcom Jirasekom te raspoloženim Petrovićem, Cerovečkim, D. Prohaskom potpuno deklasirao danas indisponiranog županijskog prvoligaša iz Lipika. Do poluvremena je Hajduk zgodicima I. Šugića i Jiraseka stvorio prednost od 2:0, da bi je početkom nastavka odmah povisio na tri razlike i praktično riješio pitanje pobjednika. Ostatak susreta protekao je u sportskom nadigravanju, a posebno vrijedi istaknuti 60. minut susreta koji su obilježila dva eurogola – po jedan u svakoj mreži. Najprije je Jozipović sjajnim šutom ljevicom s nekim petnaestak metara neobranjivo smjestio loptu u mrežu Matijaševića i  smanjio vodstvo Hajduka na 1:4, da bi u istoj minuti na drugoj strani terena mladi Svjetličić s dvadesetak metara prekrasnom parabolom smjestio loptu pod samu gredu i potvrdio visokih 5:1 u korist domaćina.

Iz korektnog susreta vrijedi istaknuti odličan nastup Hajdukovog novopridošlog trojca Petrović, Cerovečki, Baća koji je veznom redu Pakračana donio bržu protočnost lopte, posjed, ali i konkretnost u završnici  što je rezultiralo konstantnom opasnošću po gol gostiju. Osim toga raduje i podatak da je trener Trbara, u nedostatku standardnih prvotimaca Kaurina, B. Prohaske i Komljenovića, veliko povjerenje ukazao i mladićima koji su tek ušli u prvi sastav pa su vrlo korektne minute danas odradili vratar Tomašić, Lesičak, Luksetić, Šugić, I. i V. Svjetličić te F. Dietzman.

U prvom susretu dana juniori zaprešićkog Intera pobijedili su Libertas iz Novske s 5:1 pa će oni sutra od 18 sati igrati finale protiv Hajduka, dok će se u utakmici za 3. mjesto s početkom u 16 sati sastati Lipik 1925 i Libertas.