Ekipa Novi Sad Al Wahda pobjednik je Cedevita Lipik 3x3 Challengera, prestižnog turnira u 3x3 uličnoj košarci koji je u organizaciji Udruge Libox Lipik, održan 30. lipnja i 1. srpnja u Lipiku. Oni su u finalnoj utakmici, koja je zbog lošeg vremena odigrana u sportskoj dvorani u Lipiku, pobijedili rezultatom 21:17 ekipu Liman iz Novog Sada (Srbija).

Unatoč porazu momci iz Limana nemaju razloga za nezadovoljstvo jer su oba finalista izborila plasman na Masters 3x3 World tour serije koji će 15. i 16. srpnja biti odigran u kanadskom Saskatoonu.

Novi Sad Al Wahda je na lipičkom turniru nastupio u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Nikola Pavlović i Danilo Mijatović, a uz izboren Masters i novčanu nagradu od 6.000 dolara, osvojili su i Trofej Dražena Petrovića kojeg već desetu godinu organizator turnira, Udruga Libox, uručuje pobjedniku, uz izričito odobrenje obitelji Petrović. Najkorisnijijim igračem turnira proglašen je Dejan Majstorović iz pobjedničkog tima.

Na turniru je igralo 16 ekipa iz 9 zemalja (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Španjolska, Češka, Nizozemska, Rusija i Poljska), a treba dodati da su uz već spomenute finaliste, do polufinala stigli i Olimp Beograd (Srbija) i Humpolec (Češka).

Zahvaljujući live streamingu spektakularni Cedevita challenger u Lipiku mogli su pratiti ljubitelji 3x3 ulične košarke diljem svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arena Sport televiziji pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Srbiju, Bosni u Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Unatoč vremenskim neprilikama koje su omele organizatore da ponove prošlogodišnji sportski spektakl i omoguće nam da na igralištu Dječjeg doma Lipik uživamo u majstorijama najboljih svjetskih uličnih košarkaša, oni su to, jednako impresivno, učinili na alternativnoj lokaciji u lipičkoj školskoj športskoj dvorani i ponovo zaslužili najviše ocjene.