Znatno teže od očekivanog jučer je na svom stadionu Hajduk pobijedio posljednje plasiranu ekipu Mladost iz Antina s 3:1 u 25. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje.

Neizvjesna utakmica je posljedica lošeg ulaska u utakmicu gdje se cijelo prvo poluvrijeme odigralo mlako i neangažirano. Kazna za takvu igru stigla je u 14. minuti kada su gosti poveli izravnim udarcem iz kornera u suprotne rašlje. Kada se već mislilo da će to biti i rezultat na poluvremenu, iz još jedne ne obećavajuće akcije Krenek se sam probio po lijevoj strani i doslovno u zadnjoj sekundi, jer se centar nije  ni izvodio,  izjednačio na 1:1. Drugo poluvrijeme je počelo ipak  s angažiranijom igrom Hajduka, a ključni potez je povukao trener Trbara kada je u 67. minuti stopera Komljenovića prebacio u špicu i uveo veterana Vuića koji je s nekoliko okomitih proigravanja „pogurao“ Hajduk bliže protivničkom golu što je narednih desetak minuta rezultiralo s tri mrtve šanse, ali je gostujući vratar čudesno obranio udarce iz blizine Dietzmanu, Baškieri i Kreneku, uz još nekoliko zapucanih prigoda.  Ipak  u 85. minuti nakon odlične asistencije Vuića, u šesnaestercu je srušen Komljenović, a siguran izvođač kaznenog udarca je bio Ilija Kovačević. Tri minute kasnije lijepu akciju u kojoj je sudjelovao cijeli napad efektno je udarcem s desetak metara u suprotnu malu mrežu završio Dino Prohaska, jučer najbolji Hajdukov igrač. U pobjedi Hajduka je bilo i malo sreće jer kod rezultata 1:1 i pritiska Hajduka gosti su u dva navrata opasno išli u kontru kroz prorijeđenu obranu, ali nisu iskoristili prilike za što su kažnjeni.  Hajduk je zbog povreda, ovog proljeća, već standardno, odigrao bez pet prvotimaca: Giacometia, Jiraseka, B. Prohaske, Kaurina i A. Zanettija.

Drugom pobjedom za redom, Hajduk se iz tijesno natiskane sredine  nakon nepotpunog 25. kola na tablici s 38 bodova popeo bliže vrhu, na 5. mjesto. Slijedeći vikenda gostuje u Tenji protiv Slavonca koji ima dva boda manje.

SASTAV:  R. Zanetti (od 90. Tomašić), Relota (od 67'. Vuić) Šugić, Baškiera, D. Prohaska, Komljenović, Kovačević, Popović (od 72.’ Lesičak), Stokić, Dietzman (od 82’ Luksetić), Krenek (od 88. V. Svjetličić)  Trener Viktor Trbara.

U prijepodnevnom programu Hajdukovi početnici (U8) neočekivano su s 2:1 poraženi od   vršnjake iz Virovitice, ali su i dalje uvjerljivo vodeći. Limači  (U10) danas gostuju u sklopu županijske lige Požeško-slavonske županije u Kuzmici. Obadvije pionirske selekcije zbog školskih ekskurzije su odgodili gostovanje u Slavonskom Brodu u sklopu 1. kvalitetne lige mladeži, a juniori danas gostuju u sklopu županijske lige Bjelovarsko-bilogorske županije u Daruvaru.