banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Na Matkovcu je u tijeku 23. motocross utrka „Bljesak“ koja se uobičajeno vozi za prvenstvo Hrvatske.

Oko 13,30 sati utrku je otvorila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević poželjevši vozačima uspješnu vožnju i pohvalivši organizatora Moto klub Pakrac-Lipik, ali i njegove pomagače dobrovoljna vatrogasna društva, GSS i Hitnu medicinsku pomoć. U svečanosti otvorenja pohvale pakračkom moto klubu na izvanrednoj pripremljenoj stazi i ostaloj besprijekornoj dosadašnjoj organizaciji je izrekao i Stjepan Peršin, predsjednik Moto saveza Hrvatske.

U prijepodnevnom programu, uz obveznu trening vožnju,  odvezene su tri od 10 službenih utrka. U jednoj od njih, u klasi B lige 250 ccm open, Pakračanin Davor Lenče, vodeći u ovogodišnjem poretku u svojoj klasi, osvojio je treće mjesto s čim nije bio zadovoljan. Najmlađi današnji natjecatelj Pakračanin Noa Polenus je u kategoriji 50 ccm osvojio četvrto mjesto. Poslijepodne od domaćih vozača će još startati u A ligi 250 ccm Luka Papak i Matija Tessari, svi oni će od 14,30  pa do iza 17  sati do kada traje natjecanje  voziti i drugu vožnju. Podjela nagrada i priznanja je predviđena za 18 sati.

Deset današnjih utrka na ;Matkovcu će voziti 75 vozača, a njih prati oko 300-tinjak mehaničara i članova obitelji. Za početak utrke potrebno je na točno propisanim mjestima uz kružnu stazu dužu od 1500 metara biti raspoređeno 80 osoba: što sudaca, mjerna služba, brojači krugova, startera, ciljnika i redara. Broj gledatelje je teško procijeniti jer je riječ o velikoj površini, ali već sada je na Matkovcu „muving“ više od tisuću ljudi koji uz motocross u ponudi imaju brojnu ugostiteljsku i licitarsku ponudu.

Trud organizatora nagradilo je vrijeme proteklih dana i danas tako da na stazi nema niti blata niti prašine pa je liječnička služba u dosadašnjem programu imala tek jednu intervenciju.

VIŠE U FOTOGALERIJI

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić