Novljanin Dario Duda, najbolji ovogodišnji igrač 1.B HKL, pobjednik je 9. kuglačkog turnira „Bljesak“ što je sinoć završen na pakračkoj kuglani. On je doslovno u zadnjem hicu pobijedio ispred našeg Zvonka Gnezde.

Duda je prije zadnjeg hica srušio 603 čunja, 6 manje od Gnezde koji je bio završio natjecanje. Za pobjedu u tom zadnjem hicu na punu postavu trebao je srušiti 7 drva. Srušio je  8 i u konačnosti   za dva čunja prestigao Gnezdu.

Treći je  Osječanin Mario Mušanić s 571 srušenim drvetom. Domaći igrači u nedjelju u završnici, osim Gnezde nisu imali  svoj dan no ugodno je iznenadio 18-godišnji Domagoj Tušim iz Lipika, najprije u kvalifikacijama kada je srušio 580 čunjeva, što nije uspio ponoviti u završnici pa je sa 535 srušenih čunjeva osvojio 12. mjesto. Antonio Juranović je sedmi (551), Davor Štor (523) je 14.,  Tomislav Lukstić (508) 15., a Ilija Puhmajer (469) 16.

Nagrade je uručila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalivši svim sudionicima na dolasku te ih pozvala da dođu dogodine na jubilarno izdanje turnira. Pohvale gradonačelnice su dobili i organizatori KK „Slavonski banovac“.

Pobjedniku je pripala novčana nagrada od 2000 kuna, zlatna medalja i prelazni pehar, drugoplasiranom 1000 kuna i srebrnu medalju, trećeplasiranom 800 kuna i brončanu medalju, a novčanom nagradom su nagrađeni i  četvrto, peto i šesto mjesto.

Turnir je započeo kvalifikacijama još 18. travnja i nastupilo je 73 igrača iz Pakraca, Lipika, Slavonskog Broda, Požege, Novske, Pitomače, Kutjeva, Kutine, Siska, Nove Gradiške, Osijeka i Zagreba.

Iako je riječ o vrlo jakom turniru na kojem su ranijih godina nastupali brojni igrači iz prve hrvatske lige pa čak i reprezentativci, naši kuglači su prethodnih ostvarivali zavidne rezultate. Lani je pobijedio Davor Štor sa 610 srušenih čunjeva ispred Antonia Juranovića (605), preklani je prvo mjesto podijelio Zvonko Gnezda  i Miroslav Šegina iz Ozlja sa 627 srušenih čunjeva. Gnezdi je to bila treća pobjeda na ovom turniru s čime je stigao Kostadina Maneva. Osmi pobjednik je bio Bjelovarčanin Darko Kasumović.