Danas  s početkom u 13 sati odigrat će se završnica 9. kuglačkog turnira „Bljesak“ koji pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice tradicionalno organizira KK „Slavonski banovac“

Riječ je o pojedinačnom kuglačkom natjecanju međunarodnim načinom (4x30 hitaca) u kojem igrači bacaju u kvalifikacijama, a 16 najboljih končanom poretku odlučuju finalnim bacanjem.

Turnir je započeo kvalifikacijama još 18. travnja i do sada je nastupilo 73 igrača iz Pakraca, Lipika, Slavonskog Broda, Požege, Novske, Pitomače, Kutjeva, Kutine, Siska, Nove Gradiške, Osijeka.

Najboljih 16 započinju završni turnir u nedjelju u 13 sati, a među njima će biti domaći kuglači Antonio Juranović koji je kvalifikacije završio kao trećeplasirani s 587 srušenih čunjeva, Domagoj Tušim šesti (580),  Zvonko Gnezda  dvanaesti  (577), Davor Štor četrnaesti  (575) i petnaesti  Tomislav Lukestić. Ostali finalisti su gotovo svi prvoligaški igrači iz Medveščaka, Osijeka, Novske, Siska pa će tako danas u Pakracu primjerice bacati Osječanin Mario Liović, peti igrač 1. HKL i Dario Duda iz Novske najbolji igrač 1.B HKL.

U nedjelju svi bacaju ispočetka bez prednosti u odnosu na rezultat iz kvalifikacija pa će se pobjednik znati  poslije 17 sati za kada je predviđena podjela nagrada i priznanja.

Pobjedniku će pripasti novčana nagrada od 2000 kuna, zlatna medalja i prelazni pehar, drugoplasirani dobiva 1000 kuna i srebrnu medalju, trećeplasirani 800 kuna i brončanu medalju, a novčanom nagradom će biti nagrađeno i  četvrto, peto i šesto mjesto. Kotizacija je iznosila 50 kuna po natjecatelju.

Iako je riječ o vrlo jakom turniru na kojem su ranijih godina nastupali brojni igrači iz prve hrvatske lige pa čak i reprezentativci, naši kuglači su prethodnih ostvarivali zavidne rezultate. Lani je pobijedio Davor Štor sa 610 srušenih čunjeva ispred Antonia Juranovića (605), preklani je prvo mjesto podijelio Zvonko Gnezda  i Miroslav Šegina iz Ozlja sa 627 srušenih čunjeva. Gnezdi je to bila treća pobjeda na ovom turniru s čime je stigao Kostadina Maneva. Osmi pobjednik je bio Bjelovarčanin Darko Kasumović.