Rukometaši LiPe poraženi su u posljednjem kolu 2. HRL Istok u Županji od istoimenog domaćina s 31:30. Iako su domaćini bolje otvorili utakmici i poveli sa 16:9, Pakračani do poluvremena prilaze na podnošljivih 19:15. U nastavku potpuno ravnopravna utakmica, LiPa potpuno hvata priključak, a ponajviše zahvaljujući raspoloženom Papušeku čak i dolazi do vodstva od 27:26. No, malo nedostaka iskustva kod mladih snaga, malo nedostatka snage kod onih iskusnih i na kraju bodovi ostaju u Županji, a u Pakrac se kao i puno puta do sada vraća vrlo dobar dojam, koji nudi nadu za narednu sezonu.

Zadovoljan je bio i trener Jaroslav Šeba koji je ovom prilikom posebno istaknuo mladog Roka Majora koji je odigrao odličnu utakmicu, pokrao nekoliko domaćih lopti u obrani i značajno utjecao na hvatanje priključka. Šeba je pohvalio i veterana Lucića koji i danas igra 55 minuta u fizički vrlo zahtjevnoj utakmici.

Za lipu su u Županji nastupili: Odlični Papušek na golu, Šimić, Gamberger 5, Smiljčić 9, Lucić 8, Lopar 4, Vonić 2 i Major 2.

Osim seniora od Dejana Nagya doznajemo da su nastupali i mlađi kadeti na dvodnevnom turniru u Požegi „gdje su u konkurenciji ponajboljih rukometnih sastava u bazenu od Siska do Osijeka odigrali dobre utakmice ali i zabilježili 5 poraza. Treba napomenuti da je većina naših dječaka po dvije godine mlađe od protivnika ili su se tek u posljednjih mjesec dana uključili u trenažni proces. Minići LiPe nastupili su u Ivanjskoj gdje su ostvarili jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i tri poraza.

Također treba reći da je novi predsjednik Rukometnog kluba LiPa Krešimir Hihlik, a izabrano je i novo vodstvo, koje se odmah prihvatilo posla te vjerujemo kako ćemo u idućim godinama dobivati samo dobre vijesti u radu škole RK LiPa.

Upitno igranje u 2. HRL

Obzirom da je kraj premijerne drugoligaške sezone Nagy se osvrnuo na proteklu, ali i na sljedeću natjecateljsku godinu. „Apsolutno smo sigurni da igracki LiPa spada u sredinu tablice 2.HRL, no igrački kadar je oslabljen uslijed zahtjevne sezone, nekoliko igrača preselilo se van Hrvatske, a ozljede su učinili svoje, tako da ćemo vrlo skoro odlučiti u kojem ce rangu sudjelovati seniori naredne sezone. Ono što raduje je igračko sazrijevanje šesnaestogodišnjaka Vonića, Vukovića, Majora i Šimića, kao i odlične igre možda najkonstantnijeg igrača ove sezone dvadesetgodišnjeg Kruckog tako da u budućnost rukometa ne treba sumnjati. Kako i što će biti dalje, gdje ćemo igrati – vidjet ćemo. Ovim putem zahvaljujemo sponzorima Ribnjičarstvu Poljana, Metalcu i Trimprojektu koji su nas pratili ove sezone, a posebna zahvala Gradu Lipiku i Sportskoj zajednici Pakrac koji su nas do kraja pratili u ovoj izrazito zahtjevnoj financijskog sezoni“, završio je Nagy.