banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Odlična igra je rezultirala visokom pobjedom Hajduka protiv NAŠK-a iz Našica od 5:1 u 22. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje u utakmici što je u subotu odigrana na pakračkom gradskom stadionu.

Hajduk je odlično počeo utakmicu i već u 6. minuti je vodio. Dino Prohaska je započeo akciju na desnoj strani, Stokić je odlično centrirao pred gol, a Kaurin je iz neposredne blizine efektno glavom završio akciju pod prečkom. Pet minuta kasnije uslijedila je slična akcija, ali s lijeve strane odakle je centaršut uputio drugi bočni igrač Kristijan Šugić koji je opet glavom pod prečku pospremio Krenek.

Do odmora se nije događalo ništa značajno, a početkom drugog poluvremena gosti su krenuli odlučno po izjednačenje i najprije iz izgledne prilike pogodili stativu, a u 54. minuti njihov napadač je prekrasnim volejom s 20 metara pod prečku zabio nemoćnom Zanettiju. Takav razvoj događaja zabrinuo je navijače Hajduka, ali  možebitni preokret sprječen je novim golom već u 60. minuti kada je nakon kornera u gužvi se najbolje snašao kapetan Baškiera i snažnim prizemnim udarcem nogom s desetak metara riješio pitanje pobjednika.  Već tri minuta kasnije još nedovoljno oporavljeni Jirasek  je u suradnji sa Stokićem prekrasni priliku priredio Antoniu Zanettiju koji je iskosa preciznim udarcem u drugu stranu povećao vodstvo Hajduka na 4:1. U 85. minuti, ponovo nakon lijepog solo prodora Jiraseka, samo ovog puta s lijeve strane, konačnih 5:1 postavio je Dietzman.

Hajduk je zbog povrede utakmicu započeo bez četiri igrača iz početne postave: Giacomettia, Borisa Prohaske, Relote i Jiraseka. Kako su tijekom utakmice povrijeđeni Kaurin i Kovačević, utakmicu je završio s čak pet juniora (R. Zanetti,  Lusketić, V.  Svjetličić, Dietzman i Lesiček) što nije bila prepreka za dobru igru i visoku pobjedu.

Hajduk je ovom pobjedom došao na 32 boda i popeo se za jedno mjesto pa je sada 8. U nedjelju gostuje u Gunji protiv Jadrana.

SASTAV: R. Zanetti, Krenek, Šugić (od 83. V. Svjetličić), Baškiera, D. Prohaska, A. Zanetti, Komljenović, Kaurin (od 55. Jirasek), Kovačević (od 38. Dietzman), Popović, Stokić (od 69. Luksetić). Trener Viktor Trbara

U prijepodnevnom programu mlađi pioniri (U12) pobijedili su nogometnu školu iz Osijeka Hypo limač s 2:1 (strijelci Matija Benković, Luka Mjastorović), a stariji (U14) istog protivnika s 3:2 (Filip Vuić, Vedran Jović, Matej Žižov)

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić