Hajduk je jučer poražen u Jelisavcu od domaćeg Vihora s 3:2 (3:0) u 21. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje.

Pakračani su  katastrofalno počeli utakmicu i već u 11. minuti su gubili s 3:0. Posljedica je to serije individualnih grešaka koje je domaćin kaznio, komentira trener Trbara dodajući da su njegovi igrači tek nakon dvadesete minute ozbiljno počeli igrati. No u prvom poluvremenu se nisu stigli oporaviti od šoka, da bi se na odmoru presložili i dogovorili za angažiraniju igru što je donijelo puno bolji nastavak kada je u 59. minuti smanjio Šimun Krenek, a nadu u možebitni bod podgrijao je u 74. minuti Ivan Kaurin drugim Hajdukovim golom. No za više nije bilo snage jer je klupa bila izuzetno tanka, tek dva igrača, No najgore je što je u 80. minuti povrijedio zglob Giacometti tako da je izvjesno da ga neće biti u subotu na domaćoj utakmici, odnosno pridružio se od ranije povrijeđenom Jiraseku i Borisu Prohaski. Jedina dobra okolnost iz ove utakmice je što je Hajduk napokon zabio gol čime je prekinuta ovoproljetna serija od 4 utakmice za redom bez pogotka.

Ovog proljeća Hajduk je u šest utakmica osvojio tek pet bodova i sa vrlo dobrog petog mjesta pao, nakon nepotpunog 21. kola, na pomalo zabrinjavajuće deveto koliko mu osigurava osvojenih 29. bodova koliko ima i 10.  Bobota Agrar.

Dva boda manje ima NAŠK iz Našica koji je slijedeće subote Hajdukov protivnik u Pakracu. Dobra je okolnost što Hajduk u preostalih devet kola pet puta domaćin, a dočekuje i posljednju i već otpisanu Mladost Antin  (15 bodova), predzadnjeg Graničara iz Slavonskog Broda (17 bodova), te predpredzadnju Šokadiju (21 bod) čime i završava potencijalna zona ispadanja.

Sastav Hajduka: R. Zanetti, Stokić, Komljenović, Baškiera, Šugić, Giacometti, D. Prohaska Krenek, Kovačević, Popović (od 70′ Relota), Giacometti,  (od 80. Josipović), Kaurin. Trener: Viktor Trbara