Nogometaši Hajduka su jučer na svom igralištu u 20. kolu Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje odigrali neriješeno 0:0 protivi Željezničar iz Slavonskog Broda. Hajduk već četvrtu utakmicu za redom nije zabio gol pa se pamte i šanse. U prvom poluvremenu koje je proteklo u sporoj i dosadnoj igri nije imao niti jedne. Tek nešto brži nogomet  donio je tri šanse u drugom dijelu, prvu u 52. minuti kada je nakon centaršuta Relote Kovačević traljavo iz neposredne blizine podmetnuo glavu da bi lopta bezopasno sjela na prečku. Četiri minute kasnije u solo prodoru Dino Prohaska je s desetak metara pogodio unutarnju stranu stative. U 75. minuti najbolja akcija Hajduka u kojoj je nakon cetaršuta Šugića Kaurin ostao sam na sedam, osam metara pred golmanom koji je njegov udarac odlično obranio. To je bilo sve od nogometa jer su gosti, naročito u drugom poluvremenu se isključivo orijentirali na obranu te su bod proslavili na kraju kao da su pobijedili. Za Hajduk je dobro da ga se gostujuću momčadi još uvijek boje.

Hajduk je ovog proljeća izuzetno neefikasna momčad. U pet utakmica postigli su tek jedan gol, ali vrijedan. S tim jedinim golom osvojili su  u pet proljetnih utakmica čak pet bodova pa su i dalje na tablici solidni: nakon nepotpunog 20. kola su sedmi s 29 bodova. U subotu gostuju u Jelisavcu protiv Zrinskog koji trenutno ima isti broj bodova kao i Hajduk.

Sastav Hajduka: R. Zanetti, Relota (od 74′ Stokić), Komljenović, Baškiera, Šugić, Giacometti, D. Prohaska (od 73. Antonio Zanetti), B. Prohaska (od 80.′ Jirasek), Kovačević, Popović (od 70′ Dietzman),  Kaurin. Trener: Viktor Trbara

U prijepodnevnom programu u sklopu 13. kolo 1. kvalitetne lige mladeži mlađi pioniri Hajduka (U12) su poraženi od  Graničar iz Županije s 5:0 dok su stariji pioniri (U14) pobijedili istog protivnika s 3:2  (strijelci  Filip Vuić 2, Emir Behrami).