Završetkom službenih natjecanja kuglači će sezonu nastavit na raznim neslužbenima. Jedno od prvih i za naše kuglače najinteresantnijih je takozvana „divlja“ liga koju po treći put organizira Sportska zajednica Grada Pakraca.

Natjecanje je timskog karaktera (4 igrača + 4 rezerve) i na njemu mogu nastupiti registrirani igrači i rekreativci. Prijave se zaprimaju kod Sadmira Delihođića do petka 31. ožujka, a natjecanje započinje 3. travnja. Kotizacija po ekipi je 360 kuna.

„Divlja liga“ se igra timski bodujući je kao i u službenim prvenstvima (120 hitaca 1 na 1). Ovisno o broju prijavljenih ekipa igrat će se po skupinama ili u jedinstvenoj ligi, a rezultati osim timski će se bodovati i pojedinačno.

Radi veće interesantnosti organizator je uveo bonuse: u meču gdje igra igrač registriran za klub iz većeg ranga, igrač niže rangiranog dobiva  bonus 8 čunjeva po stazi (u meču 32 čunja), a rekreativac protiv registriranog igrača 16 čunjeva po stazi (u meču 128 čunjeva).

Igrat će se dvokružno od ponedjeljka do četvrtka po dva meča dnevno s početkom u 18 sati. Ovisno o broju prijavljenih ekipa  organizator previđa prvi dio lige odigrati u travnju, a drugi u svibnju.

U lanjskoj „divljoj ligi“ nastupilo je 8 timova, a  pobijedio je tim Pakrac 2 u sastavu Zvonko Gnezda, Vjeko Anušić, Dražen Pierobon i Darko Jozipović, dok je pojedinačni pobjednik bio kao i godinu dana ranije Zvonko Gnezda.