Dva kola prije kraja kuglačkih prvenstava Papuk u drugoj i Sloga u trećoj ligi su posljednji, odnosno pretposljednji na tablici i nalaze se u opasnim vodama ispadanja u niži rang. Čak i u slučaju pobjeda u posljednjim kolima opstanak će im ovisiti o raspletu u višim rangovima i eventualno ispadanje osječkog kandita iz 1.A lige mogao bi prouzročiti lančano seljenje obadvije naše ekipe u niži rang, tako da će ta neizvjesnost potrajati još i neko vrijeme nakon završetka natjecanja po ligama.

U subotu Papuk je ugostio požeški Obrtnik, suparnika iz donjeg dijela tablice i s pobjedom je možda mogao zadržati šansu za opstanak u svojim rukama. No odigrali su tek neodlučno 4:4 srušivši pri tom ekipno u čunj (3136) jednak rezultat kao protivnička ekipa pa bi na kraju sezone dosita mogli reći da su ispali zbog jednog „drveta“. U redovima Papuka odličan je bio Siniša Karačić sa 574 srušena čunja, dok su svi ostali srušili tek prosječnih od 510 do 518 čunjeva.

U predzadnjem kolu Papuk ide u goste vodećem Đurđenovcu što znači da će teško do bodova pa će mogući  bijeg s posljednjeg mjesta i sigurnog ispadanja morati potražiti na svojoj kuglani u zadnjem kolu (23. ožujka) kada dočekuje predzadnju Novu Gradišku pri čemu se trebaju nadati da ovi neće ostvariti pobjedu  kod kuće idućeg vikenda.

Gotovo identičan slučaj je i s prekopakranskom Slogom u trećoj ligi. I oni su u ovog vikenda na svojoj kuglani odigrali tek neodlučno 4:4 protiv požeške Croatie. V. Juranović, Špelić, Bohović i Rebrović su donijeli pojedinačne bodove, no kao ekipa Prekopakrani su zaostali 46 čunjeva pa je podjela bodova realnost. Sloga je sada predzadnja s bodom prednosti pred požeškom HVIDR-om.  U predzadnjem kolu će teško do bodova jer ugošćuje već sigurnog prvaka Broda, a u zadnjem kolu po eventualni opstanak ide u goste  u Požegu izravnom konkurentu HVIDR-i.

Lipik 1974 je ovog vikenda iznenađujućom pobjedom u gostima protiv drugoplasiranog PPK Kutjeva (I. Zandona odličnih 580) 5:3 riješio pitanje opstanka i s pet bodova prednosti nad Slogom je na tablici 6. Između njih je s bodom manje Slavonski banovac  koji je ovog vikenda izgubio kod budućeg prvaka Broda sa 6:2, ali s 4 boda prednosti nad Slogom ima mirnu završnicu.

U 1. B HKL  Pakrac je deklasirao  predzadnju ekipu na tablici Zanatliju iz Kutine s 8:0. U odličnoj igri u kojoj je rezultatom jedino zaostao natjecateljski početnik Ivko Bosanac s ipak za njega solidnih 506 čunjeva briljirao je Robert De Zan sa 603 čunja, ali i Z. Gnezda s 597 srušenih.

Pakrac je na tablici sada 6. u eventualnom pobjedom u subotu u Osijeku protiv Željezničara može se još uključiti u borbu za četvrto mjesto i nakon toga žalovati za siječanjskom serijom poraza mada su Novska i velikogorički Radnik u ovom trenutku bolji sastavi.