Otvorenim turnirom Grada Pakraca u šahu održanim u pakračkoj gradskoj vijećnici u organizaciji lokalnog šahovskog kluba „Pakrac–Lipik“ nastavljen je program obilježavanja Dana Grada Pakraca. Tridesetak prijavljenih šahista raznih uzrasnih kategorija natjecalo se međusobno u pojedinačnoj konkurenciji, a najuspješnijim među njima pokazao se Mile Maras, predstavnik šahovskog kluba iz Pleternice.

Natjecanje je ispred Grada Pakraca otvorio Marijan Širac: „Hvala vam na sudjelovanju u ovom natjecanju, želim da kao i uvijek pobjedi najbolji. Ono što više od svega raduje je broj mlađih sudionika koji potvrđuju da interes postoji i da šah ima svoju budućnost. Vidimo se i dogodine“.

Podršku je pružio i Dragutini Kolar, današnji tajnik pakračkog kluba i dugogodišnji pakrački šahist: „Šah je ljubav i šah igramo zato što ga volimo. Hvala vam na današnjem sudjelovanju i neka pobjedi najbolji“.

Od domaćih predstavnika najbolje plasirani senior bio je Toni Bedić koji je osvojio 14. Mjesto dok je Marin Bedić proglašen najboljim kadetom na ovogodišnjem turniru.

Istovremeno je u organizaciji STK „LiPa“ u pakračkoj sportskoj dvorani u čast Grada održan 2. revijalni otvoreni turnir Grada Pakraca u stolnom tenisu koji je okupio sedamdesetak natjecatelja razvrstanih u pripadajuće kategorije. Kroz višesatno natjecanje najboljima u svojoj konkurenciji na ovogodišnjem turniru „Pakrac – Pingać u srcu“ pokazali su se Viktor Marinić u kategoriji cicibana, dok je kod mlađih kadeta prvo  mjesto osvojio Enio Funes iz Nove Gradiške. Kod seniora je pobijedio Robert Vacka iz Daruvara ispred domaćeg predstavnika Igora Sigetija, a kod veterana zlato je uzeo Darko Kulej iz Virovitice.