U subotu Hajduk započinje proljetni dio natjecanja u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje u kojem u 16. kolu s početkom u 15 sati dočekuje ekipu Vuteks Sloga iz Vukovara.

Jesenski dio Hajduk je s 24 boda završio na 7. mjestu i u odnosu na zonu ispadanja ima 10 i 12 bodova prednosti no u klubu još uvijek ne misle da su riješili sve po pitanju opstanka, a svakako žele izbjeći tu borbu u zadnjim kolima.  U odnosu na jesenski sastav Hajduk je slabiji za Darka Kovačića koji je otišao u Croatiu Donja Obrijež. Mario Gelešić i Marijan Andre Bosnar su otišli tijekom zimskog prelaznog roka u Lipik, a Mislav Stokić je radi posla otišao živjeti u Zagreb.

Kako se nogometu ipak nije vratio dugo povrijeđeni Ivo Mijić, Hajduk je ostao na svega   14 ili 15 igrača i neophodno je bilo brojčano ojačati igrački kadar. Stoga se nogometu ponovo vratio Kristijan Šugić koji je lani igrao za Hajduk, a jesenas nigdje. Nakon što želju dolaska u Hajduk nije izrazio nitko  od igrača lokalnih nogometnih klubova, kao niti iz  okolnih sredina, Hajduk je prinove našao u Bosanskoj Gradišci pa će tako publika u subotu  imati po prvi put priliku u službenoj utakmici  u veznoj liniji Hajduka vidjeti Iliju Kovačevića i Dejana Popovića.

Prošle nedjelje Hajduk je u Vetovu u 3. kolu kupa pobijedio županijskog ligaša Kamen s 1:0. No igralo se na malom i teškom terenu pa je treneru Viktoru Trabari bilo teško ocijeniti formu sastava. No unatoč tome, ali i činjenici da će u subotu iz sastava izbivati povrijeđeni Karlo Stokić, te poslovnim obvezama spriječen Ivan Kaurin, Trbara očekuje pobjedu koja je tim važnija jer Hajduk ima vrlo težak raspored na početku prvenstva. Nakon ovog domaćinstva idu u goste drugoplasiranom Graničaru iz Županje pa dočekuju trećeplasirani Vihor iz Jelisavaca, potom u goste u Vukovar. Jesenas su iz takvog rasporeda iz prvih pet kola  izvukli tek dva boda  i trebalo je napraviti čudesnu seriju od pet pobjeda da se s posljednjeg mjesta dokopaju sredine tablice. Stoga u Hajduku priželjkuju start s pobjedom do koje neće biti lako doći jer je  Vuteks Sloga na tablici s jednim bodom više dva mjesta ispred Pakračana.    Jesenas je u Vukovaru završilo 3:3.

Vikend otvaraju kuglači

Kuglači će prvi ovog vikenda na borilišta. U petak s početkom u 18 sati Slavonski banovac će ugostiti Požegu u sklopu 3. hrvatske  kuglačke lige i pobjedom protiv protivnika koji ima dva boda više od njih bi se izjednačili na tablici i tri kola prije kraja vjerojatno se riješili briga oko opstanka. U subotu s početkom u 14 sati kuglači Lipik 1974 dočekuju posljednje plasiranu Hvidru i također su u prilici da pobjedom odu na četiri boda prednosti posljednjem  što bi trebalo biti dovoljno za opstanak. U istoj ligi pitanje opstanka predzadnja prekopakranska Sloga će rješavati naredna tri vikenda jer je ovaj slobodna.

U borbu za opstanak će i drugoligaš Papuk i za bijeg s posljednjeg mjesta četiri kola prije kraja potrebna mu je pobjeda u Donjem Miholjcu kojom bi bodovno sustigli upravo svog sutrašnjeg protivnika.

Kuglači Pakraca u 1B HKL nemaju problema s opstankom a s pobjedom u Varaždinu protiv Lepoglave vratili bi se u vrh tablice iz kojeg su u drugom dijelu prvenstva potonuli u sredinu serijom poraza.

„Lipa“ osigurava opstanak?

I rukometaši „Lipe“ imaju ovaj vikend imaju mogućnost da već u 12. kolu natjecanja 3. HRL Istok riješe pitanje opstanka. U subotu s početkom u 19,30 sati dočekuju „Slaviju“ iz Starog Petrovog Sela koja još nema niti jednu pobjedu i naravno da Pakračani računaju da će tako ostati i nakon ovog kola. Njima bi to bila treća pobjeda i šest bodova prednosti ispred posljednjeg bi bila solidna zaliha za nastavak natjecanja. Kako nam je rekao Dejan Nagy u klubu imaju nekoliko povrijeđenih igrača, ali očekuje da će svi moći nastupiti u subotnjem derbiju začelja lige.

Gostuje MNK Futsal Dinamo

Osim prvenstvenih utakmica, ovog vikenda u Pakracu ima i jedna događaj revijalnog karaktera. U subotu u 17 sati u gradskoj dvorani Udruga djece branitelja Pakraca organizira utakmicu u malom nogometu u kojoj će se sastati njihova selekcija protiv Malonogometnog kluba Futsal Dinamo, trećeplasirane momčadi 1.  hrvatske malonogometne lige. Prije njih revijalne malonogometne utakmice odigrat će mlađe selekcije Hajduka. Program počinje u 16 sati, a ulaz se ne naplaćuje.

 

.