Rukometaši LiPe pobijedili su u subotu u 10. kolu 2. HRL Istok RK Valpovku s 35-28. Iako rezultat sugerira laku pobjedu, stvari u samom početku nisu izgledale dobro po domaće rukometaše. Gosti su odličnom igrom do polovine prvog dijela ostvarili prednost od pet pogodak razlike, bilo je 11-6, da bi potom pakrački rukometaši ubacili u brzinu više te odličnom igrom u obrani i u napadu odličnog Lucića do poluvremena stigli do minimalne prednosti od 17-16.
Drugi dio utakmice LiPa niti u jednom trenutku nije ugrozila vrijednu pobjedu i tako učinila velik korak prema opstanku u drugoligaškom društvu što je i bio cilj u ovoj debitantskoj sezoni.
U jučerašnjem dvoboju posebno su se istakla krila Mimić i Krucki s 11 zajedničkih pogodaka, velik doprinos dali su Bartoluzzi i Smiljčić koji je bio i najefikasniji igrač utakmice s 13 pogodaka, a obranu su savršeno odradili Gamberger, Svašta i Hlapović.
U poluvremenu utakmice stotinjak gledatelja moglo je vidjeti budućnost pakračkog rukometa kad su se kroz desetminutnu demonstraciju predstavilo tridesetak djevojčica i dječaka s područja Pakraca i Lipika rođenih 2007. godine s tek usvojenim znanjima iz rukometne igre.
Za LiPu su jučer bodove osvojili: Papušek i Savi na golu, Mimić 7, Krucki 4, Vuković, Gamberger 1, Bartoluzzi 5, Švasta, Simić, Hlapović 3, Lucić 2, Lopar, Major, Vonić i Smiljčić 13.