Nogometaši Hajduka su u subotu na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Pakracu pobijedili momčad Zdenke iz Velikih Zdenaca s 3:1 u prijateljskom susretu u sklopu priprema za nastavak sezone MŽNL Slavonije i Baranje. Ovo je bila druga test utakmica nogometaša Viktora Trbare, a u prvoj su na umjetnoj travi u Kutini s 8:1 pobijedili tamošnjeg županijskog ligaša ŠNK Šartovac.

Osim kontrolnih utakmica Hajdukovci treniraju od 16. siječnja, a dosadašnjim tijekom priprema Trbara je uglavnom zadovoljan. „Iako sam u globalu zadovoljan kako se pripreme odvijaju, ono što brine je relativno mali broj seniora koji redovito treniraju. Svega desetak igrača iz seniorskog pogona je na treningu, a ostali treniraju koliko stignu. Razlozi su najvećim dijelom opravdani i poznati – smjenski rad, posao van Pakraca ili fakultetske obaveze kod onih mlađih.“

Upravo iz tog razloga, ali i da bi treninzi bili što produktivniji, zbog smanjenog broja igrača Trbara je seniorskom pogonu priključio i juniore što je nastavak prošlosezonske prakse kad su se juniori jednom tjedno priključivali seniorskom treningu. Sad je to prešlo u konstantnu suradnju, što je dobro u kontekstu toga što je Trbara više puta pokazao da se ne ustručava u pojedinim utakmicama osloniti i na itekako kvalitetne juniore. Sigurno će za to imati priliku i u nastavku sezone, naročito stoga što su klub napustila tri prvotimca. Kapetan Darko Kovačić prešao je u županijskog drugoligaša Croatiju iz Donje Obrijež, a Marijan Gelešić i Marjan Bosnar prešli su u Lipik 1925, člana 1. Županijske lige. U suprotnom smjeru je za sad siguran tek povratak mladog Kristijana Šugića, kvalitetnog ljevaka koji je prije dvije sezone već nosio dres pakračkog Hajduka. Osim njega, na probi je nekoliko zanimljivih igrača, no za sada su još pod povećalom stručnog stožera i što će od svega biti pokazat će vrijeme.

Seniori nastavljaju s treninzima i trening utakmicama sve do starta prvenstva 4. ožujka kada u Pakracu u 16. kolu gostuje Vuteks Sloga iz Vukovara. Datum nastavka prvenstva potvrđen je na Plenumu klubova MŽNL Slavonije i Baranje održanom 6. veljače u Jurjevcu.

Jedna od odluka na Plenumu bila je i da prvenstvenih utakmica neće biti srijedom što se pokazalo kao ozbiljan problem ekipama zbog okupljanja igrača za gostovanja, već će biti odigrane vikendima sve do početka lipnja kad prvenstvo i završava. „Upravo takav problem imali smo i mi, na gostovanje smo išli s jedva 13 igrača pa mi je u jednu ruku žao što nam jedno takvo domaćinstvo neće biti omogućeno i nama. No, u slažem se da je to dobra odluka“, zaključuje Trbara.

Bez obzira na to, Hajduk je pred početak prvenstva u odličnoj poziciji, a ono što valja promijeniti u odnosu na prošlu je problem efikasnosti u domaćim utakmicama koji je  Pakračane statistički okarakterizirao kao najgoreg domaćina. Priliku za to imat će u nastavku prvenstva, jer gledajući tablicu, u Pakrac dolaze uglavnom ekipe slabije plasirane od Hajduka pa smo sigurni da će ovog proljeća na pakračkim tribinama biti više razloga za veselje.

 

 

.

..