Iza pakračkih kuglača je rezultatski vrlo loš vikend: svih naših pet klubova u tri lige zabilježili su poraze čime je nastavljen loš siječanjski niz u kojem je u 12 službenih utakmica ostvaren tek jedan neriješen rezultat i 11 poraza.

Prvoligaš Pakrac je u nastavku prvenstva poražen i četvrti put za redom, ovaj vikend u Đakovu gdje je bolja od njih bila ekipa Fortune s 5:3 (3293:3255). Pojedinačni bod donio je igrač utakmice Antonio Juranović sa srušenih 595 čunjeva, Gnezda (565) i Anušić (542). Unatoč pojedinačnom porazu  Štor je bio solidan (541), a podbacili su DeZan (503) i Major (509), tako da je prevagnulo 38 čunjeva koliko su Đakovčani srušili više u cijelom meču.

S ovom serijom poraza Pakrac je sa 4. mjesta iz prvog dijela prvenstva pao na 7., a prvi ovogodišnji bodovi se očekuju u subotu kada će na svojoj kuglani ugostiti posljednjeplasiranog Zanatliju iz Siska.

Na tablici igrača zahvaljujući ipak dobrim nastupima još uvijek se dobro drži Gnezda na 10. mjestu s prosjekom od 556 srušenih čunjeva, te Juranović na 21. mjestu  s prosjekom od 547 čunjeva.

U drugoj ligi „Papuk“ je zabilježio novi poraz, također u Đakovu protiv Silosa sa 6:2 (3229:3174). Najbolji Papukov igrač ponovo je bio Ilija Turković mlađi sa srušenih 560 čunjeva, a drugi bod je donio Darko Major sa srušenih 531 čunj. Unatoč porazima dobri su bili još i Slijepčević (541) i Karačić (553). No, Papuk nikako da sastavi dobru utakmicu sa svih šest igrača, te je i nadalje predzadnji sa 6 bodova. Iduće subote ponovo imaju tešku utakmicu kada ugošćuju drugoplasirani Slavonac.

U trećoj ligi naši predstavnici ubilježili su tri poraza: Lipik 1974 je izgubio na pakračkoj kuglani od Broda sa 7:1, Slavonski banovac od Croatie iz Mihaljevaca sa 5,5:2,5, a Sloga gostujući kod Požege s 5:3.

Da je to bio loš vikend naših trećeligaša ilustrira i podatak da je od njih najbolji bio Tomislav Luksetić srušivši ipak skromnih 526 čunjeva što je bilo dovoljno za pola boda. Većina drugih nije srušila niti 500 čunjeva što je u tom rangu neka psihološka očekivana granica. Naši klubovi su na tablici zadržali tri predzadnja mjesta poredavši se sa 8 i 7 bodova koliko ima i posljednjeplasirana požeška HVIDR-a, pa je za njih počela borba za opstanak.

Na pojedinačnoj tablici unatoč slabijim nastupima još uvijek su visoko četvrtoplasirani  Luksetić (Slavonski banovac) s prosjekom od 540 čunjeva, te na diobi 7. i 8.  mjesta Davor Špelić (Sloga) i Ivica Hormot (Lipik 1974) s prosjekom od 531 srušenog čunja.

U sljedećem kolu konačno će ove godine pobijediti i neki od naših klubova jer se međusobno sastaju Sloga i Slavonski banovac dok će Lipik u Sl. Brod u goste vodećoj Lokomotivi.