Malonogometaši pakračkog Hajduka pobjednici su Zimskog Kuna kupa za mlađe pionire odigranog 22. siječnja u pakračkoj sportskoj dvorani nakon što su u finalu turnira s 2:0 pobijedili momčad Slavonije iz Požege. Dan ranije obrnuta priča.  U kategoriji starijih pionira Kuna kup je osvojila Slavonija iz Požege nakon pobijede u finalu od 2:1 protiv pakračkog Hajduka.

DSC_9296

Tradicionalni pakrački Zimski kuna kup koji se u organizaciji Grada Pakraca i Nogometnog kluba Hajduk već osam godina redovito igra u pakračkoj dvorani proteklog je vikenda ugostio kategorije starijih i mlađih pionira. Subota je bila rezervirana za turnir starijih pionira(U14) koji je okupio osam ekipa, a završnicu su nakon grupnog razigravanja izborile ekipe Moslavina iz Kutine, Slavonija 1 iz Požege, Slavije iz Pleternice i Hajduk. U polufinalnim ogledima Slavonija je bila bolja od Moslavine dok je Hajduk nakon izvođenja penala bio uspješniji od Slavije.

Finalni dvoboj prepun neizvjesnosti pred pristojno popunjenim tribinama otišao je na stranu Požežana koji su slavili s 2:1.  Osim naslova prvaka u Požegu su otišle i nagrade za najboljeg igrača te najboljeg golmana turnira za koje su proglašeni Ronaldo Hodak Tach odnosno Andrija Čorić. Pakračanima je za utjehu ostala nagrada za najboljeg strijelca koju je osvojio Filip Vuić.

Za ekipu Hajduka su igrali: Filip Jović, Ivan John Andrijanić, Leonardo Rusmir, Sven Babojelić, Klario Kolar, Filip Vuić, Marko Milošević, Matej Gurdon, Fabijan Nikić i Antonio Grgić. Ekipu je vodio Dubravko Ljevaković.

16195137_1232825650133853_476812770115136742_n

U nedjelju je igran turnir mlađih pionira (U12) i okupio je deset ekipa koje su bile raspoređene u dvije grupe, a igralo se po sustavu „svatko sa svakim“. Nakon grupnog dijela natjecanja plasman u polufinale izborile su ekipe Slavonije, Moslavine, Bjelovara i domaćina Hajduka. Prvo polufinale pripalo je ekipi Slavoniji koja je s 2:1 bila bolja od Moslavine iz Kutine, dok je Hajduk bio bolji od Bjelovara 2:0. Finalni meč je kao i kod starijih pionira donio ogled požeške i pakračke škole nogometa, no ovog su puta uspješniji bili Pakračani koji nakon poraza u grupi od 3:1, u finalu uzvraćaju odličnim nastupom i uvjerljivom igrom dolaze do pobjede od 2:0. Uz zlatne medalje i sve pojedinačne nagrade ostale su u Pakracu. Najboljim golmanom turnira proglašen je Mateo Širac iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je Dario Ostojić, dok je nagradu za najboljeg igrača turnira zasluženo osvojio odlični Hajdukovac Matija Benković. Treće mjesto na turniru osvojila je momčad Bjelovara koja je u utakmici za broncu s 3:1 bila bolja od Moslavine.  Za pobjednički sastav Dubravka Ljevakovića su igrali: Mihael Balog, Mateo Širac, Ivan Benković, Darijan Kliček, Goran Golić, Matija Benković, Luka Majstorović, Stjepan Kiš, Dario Ostojić i Dorijan Jurčević.

Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima oba je dana uručila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, a Grad Pakrac je i ove godine  bio generalni pokrovitelj turnira.

Sve utakmice oba dana odlično je odsudio sudački par Mario Adžijević i Srećko Knok i kvalitetnim, a ujedno i edukativnim suđenjem još jednom demonstrirao kako bi se trebalo suditi u mlađim uzrasnim kategorijama.

Kuna kup se nastavlja 18. i 19. veljače kad je predviđen turnir kategorija početnika (U8) i limača (U10).

DSC_9292 DSC_9291 DSC_9289 DSC_9283 DSC_9281 DSC_9279 DSC_9278 DSC_9276