Na kraju jesenskog dijela sezone u MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je zauzeo vrlo dobro sedmo mjesto s osvojena 24 boda. Kako je tekla sezona, na koje je probleme nailazio, s čim je zadovoljan, a s čime baš i ne ispričao nam je prvi čovjek struke Viktor Trbara.

"Sezonu smo otvorili loše, niz poraza spustio nas je na samo dno tablice da bi se serijom pobjeda u nastavku ipak stiglo do gornjeg dijela ljestvice. Loš start prvenstva gledajući iz ove perspektive pripisujem dijelom i lošem rasporedu. Prvih nekoliko kola igrali smo u gostima s ekipama iz, kasnije će se pokazati, gornjeg dijela tablice. Uz to imali smo i problema s kadrom. Što ozlijede, što opravdani,ali i neopravdani izostanaci...Mogu nabrojati na prste jedne ruke utakmice koje smo odigrali kompletni".

Unatoč tome Hajduk se sa osam gostovanja vratio s 13 osvojenih bodova što ga je svrstalo na visoko treće mjesto kada bi se gledale samo utakmice na gostujućem terenu, dok je istovremeno najlošija domaćinska momčad koja je iz sedam domaćih utakmica osvojila tek 11 bodova.

Iako je s kvalitetom ekipe zadovoljan, kao i svaki trener ništa ne bi imao protiv pokojeg pojačanja. Ako bi birao Trbara naglašava da bi mu dobro došli igrači na pozicijama u zadnjoj liniji, kao i jedan rasni strijelac jer "nama je najefikasniji napadač Ivan Kaurin s 8 golova, a na njega često ne možemo računati zbog poslovnih obaveza. S druge strane u obrani nam igra Mario Komljenović koji se vratio nakon teške ozljede pa uvijek postoji bojazan da se ponovo povredi, a onda bi se našli u problemu".

Ako pojačanja i ne bude, klub raspolaže s kvalitetnim mladim igračima koji polako zauzimaju mjesto standardnih prvotimaca. Gledajući sastav Trbara se kroz sezonu dosta oslanjao na mladost. "S tim barem nemam problema. U sastavu su od mlađih Roberto Zanetti, Karlo Stokić, Antun Lesičak, Mario Gelešić i Antonio Zanetti i zadovoljan sam kako odrađuju dogovorene zadatke i kako se razvijaju. Od juniorskog tima svoje mjesto u ekipi pronašli bi Dorijan Tomašić i Leonardo Luksetić, no oni su na školovanju van Pakraca. Ostale pratim".

S odazivom na treninge nije prezadovoljan. Statistika otkriva da su odrađene aktivnosti 18 igrača s koliko Hajduk raspolaže, dakle treninzi i utakmice, na nekih 65 posto u prosjeku. "Poštujem školske obaveze kod mladih kao i obiteljske i poslovne kod starijih momaka, razumijem i poneki nedolazak na trening, no na neka smo gostovanja išli s tek 13 igrača". Ista ta statistika otkriva i podatak da najviše aktivnosti ima vratar Roberto Zanetti.  Odradio je  84 od 85 aktivnosti, što je vrlo visokih 98,82%. Naravno da se to vidi i na terenu gdje je Roberto često puta bio najjača Hajdukova karika.

Hajdukovcima slijedi pauza, a preko zime će odraditi poneki termin u pakračkoj dvorani. Zimske pripreme kreću sredinom siječnja kad Trbara planira okupiti momčad i krenuti s ritmom od barem pet aktivnih dana u tjednu do početka proljetne sezone.