banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U ovoj godini članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac u svim starosnim kategorijama i disciplinama u kojima treniraju na 25 natjecanja su osvojili ukupno 65 zlatnih, 23 srebrne i 18 brončanih medalja. Pritom su osvojili sedam naslova državnih prvaka, petero ih je nastupilo na svjetskom prvenstvu, a četvero je dobilo status kategoriziranog sportaša, rečeno je sinoć na godišnjoj skupštini kluba što je održana na bivšoj Papukovoj kuglani koju sada za zimske treninge koriste pakrački streličari.

Osim toga, Kune su ove godine povećale značajno broj članova, pa sada uz ranijih sedam ili osam natjecatelja na redovnom treningu imaju i 12-ero djece, izvijestio je o radu Kluba u ovoj godini predsjednik Zoran Petrović.

Osim redovitog treniranja i natjecanja za prvenstvo i kup Hrvatske, na svjetskom prvenstvu, Jadranskom kupu i međunarodnom turniru u Banja Luci,  klub je u 2016. godini bio i domaćin jednog turnira na Matkovcu na kojem je nastupilo 28 natjecatelja iz 15 klubova i dvije države.

Privlačenju djece u klub imao je negativan učinak na financije kluba, rekao je u svom izvješću blagajnik Dario Marošević jer je klub s manje sredstava nego lani imao više obveza. Do 31. listopada prihodovali su 42.000 kuna od čega točno polovinu od Grada Pakraca, dok su drugu polovinu namaknuli sami. Najviše novaca je otišlo na podmirivanje troškova natjecanja, a s 3000 kuna koje su namjenski stigli iz Grada kupili su opremu bez koje ne bi mogla početi s radom škola za najmlađe. Mada su zahvalni gradonačelnici Anamariji Blažević na pomoći bez koje ne bi mogli omasoviti klub, streličari nisu zadovoljni ukupnom raspodjelom proračunskih sredstava jer smatraju da su s obzirom na rezultate i organiziranost  u odnosu na druge zakinuti. Daljnji rast brojnosti je limitiran novcima, mada je plan dogodine poslati u trenersku školu Zvjezdanu Drašner.

Prenoseći poruke i čestitke gradonačelnice koja se spriječenošću ispričala za izostanak, Denis Relota, tajnik Sportske zajednice Pakraca, izvijestio je da je u studenome prebačeno daljnjih 10.000 kuna čime je Grad došao blizu isplate obećanih godišnjih sredstava. On je rekao da jako cijeni rad i organiziranost kluba, a da novčana sredstva nikako ne smiju biti razlog da se limitira broj djece koja se žele uključiti u Klub.

Klub rad dogodine planira s  približno istim financijskim i programskim aktivnostima s tim da im je želja renovirati krov na staroj kuglani te organizirati još jedan međunarodni turnir kako bi se kao domaćini zadržali u europskom kalendaru što su postigli 2015. godine organizirajući u Pakracu europsko prvenstvo.

Klub je dodijelio zahvalnice za pomoć u radu dr. Borisu Kranjčecu, Vladi Amiću i tvrtki „Termometal“.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić