Nogometaši Hajduka su u 13. kolu MŽNL Slavonije i Baranje izgubili od Čepina 1:3 te su nakon sedam kola nepobjedivosti upisali prvi prvenstveni poraz. Poraz je to koji ne peče previše, poraz koji nitko neće zamjeriti uzimajući u obzir činjenicu da je je došao u srazu s trenutno nakvalitetnijom ekipom prvenstva.

20161112_143024_hdr

Ako uzmemo u obzir blatnjav i težak teren koji je bio na rubu regularnih uvjeta za odigravanje utakmice, pa ako pribrojimo tomu izostanak četiri standardna prvotimca koji danas nisu imala pravo nastupa, nogometašima Hajduka se na današnjem porazu ne može prigovoriti baš ništa.

Susret je počeo iznenađujuće dobro po domaćina, prve minute rezervirane za ispitivanje snaga domaćin je brzom polukontrom iskoristio i već u 3. minuti susreta poveo preko spretnog Dieztmana. Malobrojna publika pakračkog gradskog stadiona na tren se ponadala da bi Hajduk mogao nastaviti niz nepobjedivosti dug sedam kola, no kvalitetni gosti na teškom terenu odmah pokazuju zašto se nalaze u samom vrhu lige. Preuzimaju kontrolu nad utakmicom i već u 17. minuti utakmice nakon izvedenog prekida s desne strane i kvalitetnog centaršuta pred gol Zanettija poravnavaju rezultat što je ujedno i sve što, uz ravnopravnu igru na sredini razrovanog i teškog terena, vrijedi izdvojiti iz prvog poluvremena. U nastavku utakmice gosti podižu ritam igre i pogocima u 57. i 71. minuti susreta rješavaju pitanje konačnog pobjednika. Hajdukovci unatoč iskazanoj borbenosti do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gostujućeg vratara.

Serija pobjeda Hajduka i žetva bodova nakon lošeg jesenskog starta jednom je morala stati. Stala je nakon serije od sedam susreta i 19 osvojenih bodova što je Hajduk poguralo u bezbrižni gornji dom prvenstvene tablice i došla je u trenutku kad su ugostili upravo Čepin - ponajbolju momčad lige. Poraz ne boli previše, navijači nisu nezadovoljni jer razloga za nezadovoljstvo nema, pogotovo stoga podsjetimo li da su Pakračani ovu tešku utakmicu odigrali desetkovani i bez pomoći standardno vrijedne braće Prohaska koji su susret propustili zbog parnih kartona, bez duže odsutnog kapetana momčadi Kovačića kao i bez ponajboljeg i najefikasnijeg igrača ove jeseni Kaurina.

Unatoč porazu, bore na čelu nismo zamijetili niti kod trenera Viktora Trbare koji je izrazio zadovoljstvo angažmanom svojih igrača,  „svjestan sam činjenice da bez nekoliko prvotimaca ne možemo konkurirati Čepinu, svim mojim dečkima odajem priznanje za današnju borbenost i nemam na gostujuću pobjedu. Već naredno kolo putujemo u Brodsku Varoš, a vraćaju nam se Boris Prohaska i Kaurin pa očekujem da se s tog gostovanja vratimo nepobijeđeni. To će nam biti odlična uvertira za posljednje kolo u kojem u Pakracu čekamo Slogu iz Nove Gradiške“, izjavio je nakon utakmice trener Trbara, koji je u ovoj utakmici prve seniorske minute poklonio i perspektivnim juniorima Leonardu Luksetiću i Dorijanu Tomašiću.