U utakmici 5. kola 2. HRL Istok rukometaši Lipe poraženi su u Virovitici od domaćina Viro Virovitice s čak  47:26. Iako razlika od 21 pogotka razlike djeluje deprimirajuće, razlozi za ovakav rezultatski debakl itekako postoje.

„Na utakmicu smo otišli sa samo 8 igrača koji su u tom trenutku preostali na raspolaganju treneru Jaroslavu Šebi. Ostali su bili opravdano odsutni iz više razloga, od bolesti do poslovnih obaveza, pa smo u utakmicu startali s dvojicom šesnaestogodišnjaka Vonićem i Majorom. Utakmica je od samog početka išla u jednom smjeru, a s kvalitetnim i raspoloženim domaćinom ravnopravno se nosio tek Hlapović koji im je zabio 14 pogodaka“, rekao nam je Dean Nagy.

Iduću utakmicu naši rukometaši ponovo gostuju, ovaj put domaćin će im biti trećeplasirano Borovo. Nakon 5 odigranih kola u konkurenciji 10 momčadi rukometaši LiPe nalaze se na 9. mjestu s dva osvojena boda.

Utakmicu 5. kola 3. HRL odigrale su i rukometašice ŽRK Lipik koje su kao domaćin u lipičkoj školskoj dvorani pred solidno popunjenim tribinama savladale momčad Ivankova 25:8. Razlog uvjerljive pobjede treba potražiti u nešto mlađem sastavu djevojaka iz Ivankova, ali i u odličnoj obrambenoj predstavi lipičkih djevojaka. Vrijedi istaknuti vratarku Pejša koja je u drugom dijelu primila tek jedan pogodak do pred sam kraj susreta, kao i napadački raspucanu Vondrak koja je postigla devet pogodaka. Naredno kolo djevojke gostuju kod vodeće Cerne.

Dvije utakmice i dva poraza upisali su dječaci B sastava LiPe koji nastupaju u prvoligaškom društvu, a bolje su bile ekipe NEXE-a 16-12, te Osijeka 17-13.

Za LiPu su igrali Paragi 4, Salvador, Kunce 1, Frajfogel, Karačić 3, Čilić 6, Stokić, Josipović 11, Nagy. Ekipu je vodio Siniša Karačić.

Premijeru su imali i rukometni početnici iz Pakraca i Lipika koje vodi Anđelko Lucić i to na minirukometnom turniru održanom protekle subote u lipičkoj dvorani. Prve rukometne dvoboje odigrali su protiv vršnjaka pridošlih iz Bjelovara, Garešnice, Ivanjske, Daruvara, Slatine i Čazme.