banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Hajduk je u 12. kolu MŽNL Slavonije i Baranje u Babinoj Gredi s 2:1 pobijedio momčad Šokadije, a pobjedničke pogotke postigli su Komljenović i Kaurin.

Brzo su se Hajdukovci vratili navici pobjeđivanja. Nakon prošlotjednog domaćeg remija protiv Slavonca iz Tenje, koji je bio tek izuzetak u pravilu, Pakračani su se s neugodnog gostovanja u Babinoj Gredi ponovo vratili s punim plijenom. Iako je trener Viktor Trbara na put poveo tek trinaest igrača, raspoložive snage niti ovog puta nisu razočarale, već su ubilježile šestu pobjedu iz sedam susreta koja im garantira čvrstu poziciju u gornjem domu lige.

„Odigrali smo ponovo odličnu gostujuću utakmicu. Domaćinu smo prepustili inicijativu, zatvorili bokove i disciplinirano se držali dogovora. Agresivno smo se branili, a opasno prijetili iz kontre i polukontre“, kratko nam se iz pobjedničke svlačionice javio trener Trbara.

Jedna takva polukontra bila je dovoljnja agilnom Jiraseku da u posljednjim minutama prvog dijela u borbi s protivničkom obranom izbori slobodan udarac na nekih dvadesetak metara od domaćeg gola,  kojeg Komljenović jakim i preciznim udarcem pretvara u 1:0. U nastavku Hajduk vrlo dobru igru u polju kapitalizira zahvaljujući jednoj solo-akciji Jiraseka čiji  „odbijanac“ dohvaća Kaurin i šalje loptu u mrežu za povećanje vodstva .

„Do kraja utakmice kontrolirali smo igru, a na samom završetku susreta gosti postižu počasni pogodak iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Ova pobjeda puno nam znači, pogotovo stoga što nam naredno kolo u goste dolazi drugoplasirani Čepin protiv kojeg ćemo igrati potpuno rasterećeni, a tada smo najopasniji“, završio je Trbara.

Treba dodati da je Hajduk ovu utakmicu igrao bez  Gelešića i kažnjenog B. Prohaske koji je odradio jednu utakmicu suspenzije te će biti Trbari na raspologanju protiv Čepina, dok derbi u Pakracu neće moći igrati D. Prohaska zbog zarađenog trećeg žuta kartona.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić