banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nogometaši Hajduka pobijedili su Zrinski iz Jurjevca minimalno 1:0 u utakmici 6. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje odigrane danas u Pakracu. Prvu pobjedu nakon dva remija i tri poraza sa starta ovogodišnjeg prvenstva Pakračanima je donio Ivan Kaurin pogotkom s bijele točke u 65. minuti susreta.

Subotnja utakmica na pakračkom gradskom stadionu i predstava pakračkih nogometaša konačno je razveselila pakračke navijače i ponudila malo optimizma pred nastavak prvenstva.

Prvo poluvrijeme proteklo je u blagoj dominaciji domaćih nogometaša koji su tijekom prvih 45 minuta uspjeli stvoriti  i jednu stopostotnu priliku, no Kaurin je u situaciji jedan na jedan bio neprecizan. Sredina terena Pakračana konačno je izgledala bolje, a prevaga na terenu bio je povratnik u momčad Marko Giacometti koji je u središnjoj liniji donio čvrstinu i duel igru. Gosti su pak prijetili povremeno, a gol domaćih ozbiljnije su ugrozili tek jednom, no više od toga nije im dopustio domaći vratar Roberto Zanetti. U nastavku utakmice igra se preselila na gostujuću polovinu, a Hajduk je dominaciju okrunio u 65. minuti susreta kada je u šesnaestercu gostiju srušen brzonogi Antonio Zanetti, a dosuđeni jedanaesterac Kaurin pretvorio u siguran pogodak vrijedan tri boda.  Do kraja utakmice gosti su pokušali doći do izjednačenja,  ali sve se svelo na nekoliko bezuspješnih pokušaja iz prekida koji su završili van okvira gola domaćina.

Trener Hajduka Viktor Trbara konačno je zadovoljan izvedbom svojih nogometaša: „Iako smo i ovu utakmicu igrali nekompletni što je već postala tradicija, želim pohvaliti sve igrače za zalaganje i trud iskazan na ovoj za nas vrlo bitnoj utakmici. Igrali smo bez kapetana Kovačića, bez glavnog napadača Jiraseka, nije bilo niti Borisa Prohaske u sredini terena, ali svim momcima koji su danas istrčali na teren skidam kapu. Naravno da je u psihološki teškoj utakmici bilo i grešaka, ali bodovi su tu i ako ovako nastavimo igrati vrlo brzo ćemo krenuti prema sredini tablice. Naredno kolo nas čeka NAŠK u Našicama i ako voljni moment igrača bude kao danas – ne bojim se. Raduje povratak u momčad Giacomettija, ali i Ive Mijića koji je na desnom boku danas odigrao prve minute nakon duge pauze.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[caption id="attachment_5665" align="alignleft" width="900"]OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić