Nogometaši Hajduka iz Pakraca poraženi su kao domaćini od Graničara iz Županje sa 0:2 u utakmici 2. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje. Bila je to prva ovosezonska domaćinska utakmica koju su nogometaši Hajduka dočekali u pozitivnom ozračju obzirom da su se u 1. kolu iz Vukovara nakon solidne predstave vratili neporaženi. Podsjećamo bilo je 3:3 pa se protiv Županjaca, koji su prvenstvo otvorili pobjedom protiv Darde od 3:0, očekivalo kvalitetno predstavljanje i prva prvenstvena pobjeda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na žalost nije se dogodilo. Iako je prvih desetak minuta Hajduk bio bolji takmac nije uspio kakvu-takvu dominaciju okruniti pogotkom. Ustvari jeste, ali…  ukazao se glavni sudac utakmice Ivan Grepo koji je u samom otvaranju dvoboja, igrala se 12. minuta, Jiraseku poništio čisti pogodak nakon jedne odbijene lopte u gostujućem šesnaestercu dosuđujući kontra prekršaj. Ostatak poluvremena protekao je bez pogodaka, stotinjak gledatelja na gradskom stadionu gledalo je tek dosadnu predstava neraspoloženih protivnika na čelu s izrazito lošim glavnim sucem utakmice koji se, osim što je greškom oštetio domaćina, istaknuo teatralnim cjepkanjem igre i nepotrebnim razgovorima s igračima obje ekipe i na taj način sveo efektivni dio utakmice na najmanju moguću mjeru. Utakmica je prelomljena u drugom poluvremenu kada su gosti najprije iz kaznenog udarca s bijele točke poveli u 60. minuti susreta, da bi stvar do kraja riješili u 75. minuti iz slobodnog udarca s 20-ak metara preko domaćag zida kada je lopta odsjela u mreži inače pouzdanog Zanettija.

Šteta, bila je to prilika za dobar ulazak u prvenstvo jer je momčad Graničara samo solidna ekipa kakve je Hajduk protekle sezone u Pakracu lako pobjeđivao. Nedostatak ponajboljeg igrača Ivana Kaurina samo djelomično može biti opravdanje za ovaj domaći kiks ali i prikazanu igru pa će ostale probleme trener Hajduka Viktor Trbara morati rješavati brzo, jer već u srijedu slijedi nastavak prvenstva kada u 3. kolu Hajduk putuje u Jelisavac na noge domaćem Vihoru.

Hajduk je nastupio u sastavu: Zanetti R., Krenek, Baškiera, Prohaska D., Zanetti A., Komljenović, Kovačić, Giacometti, Stokić K., Jirasek, Dietzman. Na klupi su bili: Matijašević, Relota, Stokić M., Prohaska B., Bosnar, Gelešić i Lesičak.