Hajduk se sa subotnjeg  gostovanja u Vukovaru u sklopu 1. kola Hrvatske nogometne lige vratio s osvojenim bodom. U rezultatu 3:3 strijelci za Hajduk su bili već u 3. minuti Valentino Jirasek, da bi Hajduk vodstvo domaćina od 3:1 stizao pogodcima Ivana Kaurina u  32. i 40. minuti.

Možemo biti zadovoljni i postignutim rezultatom i prikazanom igrom u dosta čudnoj utakmici u kojoj je već u prvom poluvremenu palo 6 golova, a u drugom niti jedan mada je nastavljeno s obostranom otvorenom igrom i brojnim prigodama koje su ostale neiskorištene, možda i više s naše strane, rekao je trener Viktor Trbara.

Da je utakmica bila borbena pokazuje i podatak da su čak petorica igrača Hajduka (Baškiera, Kovačić, Giacometti, Stokić i Dietzman) dobili žute kartone od čega čak četvorica zbog preoštrih startova.

U 2. kolu Hajduk u subotu na svom terenu dočekuje Graničar iz Županje koji je na startu bio uvjerljiv protiv Darde u pobjedi od 3:0. Unatoč tome Trbara očekuje pobjedu. Tim više jer se u sastav vraćaju Boris i Dino Prohaska te Denis Relota.

Od ostalih rezultata u 1. kolu izdvajamo pobjedu favoriziranog Čepina od 5:0 protiv Mladosti iz Antina koja je ovog ljeta ispala iz 3. lige, dok su pridošlice iz županijskih liga Sloga i Slavonac iz Tenja u Novoj Gradiškoj odigrali  bez golova.

Hajduk je u Vukovaru nastupio u sastavu: Zanetti, Baškiera, Komljenović, Kovačić, Kaurin, Bosnar (od 67. minute Gelešić) K. Stokić (od 76 M. Stokić), Jirasek (od 89. Lesiček), Dietzman, Krenek.