S pripremama za novu sezonu jučer je započeo pakrački Hajduk. Kako je trener Viktor Trbara ovaj tjedan na moru, prozivku su obavili predsjednik Marijan Prohaska, koji na toj dužnosti ostaje do daljnjega, i Slavko Vuić, koji će do povratka mijenjati Trbaru. Prvom treningu se odazvalo 17 igrača, dok su se četiri ispričala godišnjim odmorom ili obvezama na poslu.

Hajduk pripreme (1)

Amaterski nogometni prijelazni rok traje do 31. srpnja. No, u Hajduku za sada nemaju najave odlazaka igrača, a nisu niti u potrazi za pojačanjem jer je procjena da uz postojeću financijsku situaciju je domaći kadar dovoljno dobar za natjecanje u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje (4. liga). Mada uvijek ostaje mogućnost da se prvom sastavu priključi netko iz sadašnjih juniora, ili netko tko je u njima igrao unazad nekoliko godina.  Tako su, bar za sada, jedina pojačanja u odnosu na prošlu godinu vlastiti igrači kojih proljetos zbog povrede i bolesti nije bilo: Dino Prohaska, Ivo Mijić i Darko Dietzman pri čemu je prvi već jučer počeo s punim treningom, dok druga dvojica rade po posebnom programu, ali očekuju da će već za u rujnu biti spremni.

Hajduk će cijele pripreme obaviti na vlastitom stadionu osim što će povremeno odlaziti na prijateljske utakmice. Prva je već u nedjelju u Pavlovcima kada će snage odmjeriti s tamošnjim županijskim ligašem Mladosti.

Hajduk pripreme (3)

Ključna provjera će biti tradicionalni Hajdukov turnir, ove godine 10., koji će se igrati u Pakracu 13. i 14. kolovoza, a na kojem su nastup potvrdili druga ekipa NK Osijeka koji će s ove godine natjecati u 3. ligi te četvrtoligaši Liberta iz Novske i Moslavina iz Kutine. Plenum Hajdukove 4. lige još nije održan, ali početak prvenstva je najavljen za 20. ili 27. kolovoza.

Hajdukovim seniorima od 1. kolovoza u pripremama će se pridružiti i mlađe kategorije, a do tada će biti poznato u kojim ligama će nastupati. Prema sadašnjim najavama stariji pioniri (U14) će zadržati status u 1. kvalitetnoj hrvatskoj ligi i tu bi im se trebali pridružiti ove godine i kadeti (U16), dok će se ostale kategorije natjecati na županijskoj razini.