zavrsetak projekta

Gradu Pakracu odobren je početkom godine projekt prekogranične suradnje iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske te Republike Srbije u ukupnom iznosu 47.026,82 eura. Program je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova RH.

Na Program pod nazivom „Prekogranična suradnja TZ Grada Pakraca i Hrvatskog ženskog foruma Cro- femina“ prijavili su se Turistička zajednica Grada Pakraca i Hrvatski ženski forum Cro- femina u sklopu te suradnje odobren je iznos od 32.026,82 eura za realizaciju projekta. 

U sklopu „Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije“, prijavili su se Grad Pakrac i Župa sv. Marko Evanđelist Stari Žednik te je u sklopu te suradnje za realizaciju projekta odobren iznos od 45.000,00 eura.

Cilj programa prekogranične suradnje između gore navedenih država  je jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Republici Srbiji.

U sklopu projekta, predstavnici Župe Stari Žednik, predvođeni župnikom Franjom Ivanovićem te predstavnice Hrvatskog ženskog foruma Cro-femina, predvođene predsjednicom Nadom Sudarević  kroz studijsko putovanje posjetili su grad Pakrac te kroz razmjenu iskustva i primjere dobre prakse  stekli su i razvili instrumente za rješavanje vlastite problematike. Ujedno, kroz zajedničku aktivnost nastavljaju razvijati i ojačavati suradnju Pakraca i Starog Žednika. Također, predstavnici Župe Žednik sudjelovali su na prijemu kod gradonačelnice koja je pohvalila dosadašnju suradnju te potaknula na istu i u budućnosti. Predstavnici su sudjelovali u društvenoj manifestaciji, „Slavonski banovac" koja se održala u Pakracu, te su osim predstavljanja osobnih vrijednosti imali mogućnost upoznati i razmijeniti iskustva sa vjerskim, društvenim, socijalnim i drugim lokalnim predstavnicima koji su bili uključeni u navedenu manifestaciju.

grb

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske