3 2

Jedna od najvećih planinarskih manifestacija u Hrvatskoj, ove će godine doživjeti svoje 42. izdanje. Tradicionalne Papučke jaglace u organizaciji HPD Sokolovac Požega, najavili su predsjednik društva Bruno Horvat, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić te predstavnici JU PP Papuk.

Svjesni prilike, s pomno promišljenom pričom čiji je cilj predstaviti brojne itekako prisutne potencijale, ali i iskoračiti iz lokalnih okvira, u općini Velika nastavljaju s dobrim trendovima, jer vrijeme je to za tradicionalne Papučke jaglace, jednu od najvećih i najmasovnijih planinarsko turističkih manifestacija županije ali i Hrvatske.Tradicionalno 42.izdanje priče koja objedinjuje ljubav prema prirodi, autohtonim domaćim proizvodima i druženju najavili su predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić i predstavnici Parka prirode Papuk. I ovogodišnje izdanje Papučkih jaglaca, sigurni su organizatori, na najljepšim prirodnim predjelima Požeško slavonske županije, okupit će nekoliko tisuća planinara i zaljubljenika u prirodi potvrđujući kako je riječ o jednom od najprepoznatljivijih turističkih brendova regije, ali i manifestaciji pred kojom je sjajna budućnost. Istaknuo je to, u ime organizatora Bruno Horvat, prisjetivši se, sada već davne 1982., kada je na inicijativu tadašnjeg tajnika društva, novinara i publicista Ivana Jakovine, priča pokrenuta uz Dan žena.

2 6

Četiri desetljeća kasnije Papučki jaglaci su jedinstveno proljetno druženje koje se ne propušta, planinarsko-rekreativno-turistički izlet, ali i manifestacija s međunarodnim karakterom, što će potvrditi i ove godine, kada se, po drugi put, održava u dva dana.Pripremljeno je nekoliko planinarskih staza o kojima je govorila dopredsjednica HPD Sokolovac Silvija Čajka, a i ove godine očekuje se više tisuća planinara iz mnogobrojnih društava Hrvatske i susjednih zemalja. Direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić čestitao je planinarima HPD Sokolovac na kontinuitetu u organizaciji te dodao. “Od samog osnutka TZ Zlatni Papuk glavni turistički proizvod su prirodna bogatsva, rekreacija i ekologija i to su elementi koje rado ističemo i smatramo da po njima možemo kao destinacija biti prepoznatljivi. Papučki jaglaci su sve ono što naša destinacija pruža, jer je to upravo manifestacija koja je oslonjena na ljepote PP Papuk, kvalitetnu gastronomsku ponudu i rekreaciju. Želimo da svake godine ova manifestacija raste te imamo sve više posjetitelja, a pozivam sve žitelje naše županije jer najavljeni su nam lijepi sunčani dani, pogodni za boravak u prirodi.”

1 5

Tekst i fotografije: STart VOX