banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

suncokret ruralnog turizma hrvatske min

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije održana je svečana dodjela nagrada i priznanja pod nazivom "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award", organizirana od strane Hrvatske udruge za turizam "Klub članova Selo" i Osječko-baranjske županije. Dodjeli su nazočili Dijana Katica, predsjednica Udruge, Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, te mnogi turistički i ugostiteljski stručnjaci koji svojim radom podižu razinu ruralnog turizma Hrvatske i pružaju nove doživljaje zemlje.

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije nominirala je 10 kandidata s područja Zlatne Slavonije. U studenom je izborna komisija posjetila sve prijavljene kandidate, koji su tom prilikom prezentirali svoju turističku ponudu. Rezultat toga je bio dolazak 3 nagrade u predivnu regiju Zlatna Slavonija.

Nagrađeni iz Požeško-slavonske županije su:

Interpretacijski centar Muzej bećarca – zlatna povelja u kategoriji „Ruralno turistički projekti“

muzej bećarca

OPG Ribičić Marija – brončana povelja u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“

ribičić

Turistička zajednica grada Pakraca – posebno priznanje u kategoriji „Ruralno turistički projekti“

banovac

 „Ruralni turizam značajan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma.“ poručili su organizatori iz Hrvatske udruge za turizam „Klub članova selo“.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.