Foto studijsko 2

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju prekogranične suradnje između Župe UBDM Pakrac i župe Stari Žednik. Projekt se provodi na prihvatljivom programskom području Grada Pakraca u Požeškoj-slavonskoj županiji i Starog Žednika u Bačkoj, AP Vojvodina. Dodijeljeni ukupni iznos potpore je 24.000,00 eura. Vodećem partneru, Župi UBDM Pakrac dodijeljeno je 10.400,00 eura, dok je Partneru dodijeljeno 13.600,00 eura. Ukupan iznos investicije iznosi 36.681,00 eura, a razliku će investitori financirati sami.

Revitalizacijom župnog dvora UBDM Pakrac župni prostor se prilagodio potrebama mladih grada Pakraca i djeci koja pohađaju katolički vrtić. Kroz projekt odrađeni su obrtnički radovi unutar prostora i opremanje prostora specijalnom opremom za vrtićku djecu. Realizacijom ovog projekta omogućilo se svim mladima grada Pakraca korištenje prostora u slobodno vrijeme.    

Foto stolić i stolice 4

U sklopu projekta, župu UBDM Pakrac posjetili su župljani sv. Marka evanđeliste iz Žednika te su razmijenili pozitivna iskustva i dogovorili daljnju suradnju.

grb

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske

Naziv projekta

Prekogranična suradnja župe Pakrac i župe Stari Žednik