20221027 144114 Medium

U okviru aktivnosti Jačanja kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama (mapiranje potreba i usluga lokalne zajednice za upravljanje kriznim situacijama) provedena je aktivnost „BUDI SPREMAN”. Nakon održane dvije edukacije, provedene su i dvije pokazne vježbe koje je održao dipl. ing. Stipe Šola. 27.listopada 2022. održana je obrnuta radionica s prijenosom iskustava, na kojoj sudionici prve radionice sada edukatoru prenose svoje viđenje primjene stečenih znanja u konkretnim situacijama.

20221027 144205 Medium

Konkretna situacija u kojoj su sudionici mogli pokazati svoje naučene vještine bila je gašenje požara i rukovanje aparatom za gašenje požara. Također su edukatoru prenijeli svoje viđenje primjene stečenih znanja u konkretnim situacijama, te dali uvid u eventualne probleme i prijedloge za poboljšanja određenih stečenih znanja.

20221027 144324 Medium

Cilj pokaznih vježbi bio je članovima i predstavnicima pružiti relevantna znanja i vještine o načinu na koji svojim djelovanjem mogu biti na usluzi službama civilne zaštite, te kako mogu olakšati njihov rad i doprinijeti svojim djelovanjem. Nakon provedenih edukacija i pokaznih vježbi volonteri su obučeni i spremni pomoći u slučaju kriznih situacija, te u istima adekvatno reagirati i primijeniti stečena znanja.

20221027 144613 1 Medium

lampsi logo komb

lenta lampsi

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.