respiratorne slika

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“ koji je pripremio Poduzetnički centar Pakrac organiziraju za umirovljenike Predavanje o respiratornim bolestima.

Respiratorne infekcije dišnog sustava najčešće su infekcije koje se pojavljuju kod osoba starije životne dobi. Starija osoba u prosjeku oboli između tri i pet puta godišnje. Respiratorni sustav najotvoreniji je i najizloženiji od svih organskih sustava. Obzirom na njegov neprekidan kontakt sa vanjskim svijetom, podložan je nastanku velikog broja infekcija, a ostali razlozi velike učestalosti respiratornih infekcija koje se javljaju kod starih ljudi nalaze se u brojnosti i prirodi uzročnika.

O tome i preporukama za očuvanje zdravlja će biti riječ na predavanju u trajanju od 2 školska sata koje će u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7 u srijedu 07.09. u 19:30h održati dr. med. Mirela Gunjević Delišimunović.

Molimo zainteresirane da obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 095/575-7147

logo skupni 4 11

lenta 2 10