Dvorana i logo

Grupni treninzi u Hrvatskom Domu kreću u novu sezonu 13. rujna 2022. godine, ovaj puta pod imenom novoosnovane udruge Rekreacijski centar Tempus Meum čiji je osnivač i predsjednik fitness trener Robert Klobučarević. Tempus meum, u prijevodu „moje vrijeme“, poziva sve zainteresirane upravo na to: kvalitetno i produktivno provedeno vrijeme za vlastitu dobrobit. Tri puta tjedno po sat vremena vježba se jakost i izdržljivost, za dugovječnost i funkcionalnost u svakodnevnim aktivnostima, a prijaviti se mogu osobe od srednjoškolske do najstarije dobi, početnici, rekreativci, sportaši te osobe na rehabilitaciji. Kako bi se izbjegla gužva i omogućio adekvatan rad svakom polazniku, prijavljeni će biti svrstani u odgovarajuću grupu, a posebnu pozornost dobivaju početnici kako bi se zajedničkim radom stvorio kvalitetan temelj.

Prijave se mogu napraviti putem službene FB stranice Rekreacijski centar Tempus Meum.

Robert

Robert Klobučarević

Treninge vodi Robert koji je prvostupnik fizioterapije i certificirani fitness instruktor, položeno na Fitness učilištu, s višegodišnjim iskustvom u radu s ljudima na rehabilitaciji i vježbanju. Profesionalno se bavi fitnessom već četiri godine vodeći grupne treninge, iako znanje i vještine stječe još od svoje 15. godine kada je počeo dizati utege u teretani. Kontinuitet stručnog usavršavanja održava pohađanjem brojnih seminara i tečajeva domaćih i stranih stručnjaka kao što su DNS tečaj ili dinamička neuromuskularna stabilizacija pri Praškoj školi za rehabilitaciju prema znanju doktora Stuarta McGilla, Efficient Training Method Aleksandre i Tee Mikete, seminari Sajko performance Gorana Sajka i „Motus Meliora“ prof.dr.sc. Gorana Markovića, a trenutno se obučava i za pred te postnatalne vježbe. Budući da tjelovježba i zdrav život idu ruku pod ruku s prehranom, Robert zaokružuje svoje znanje pohađanjem škole nutricionizma Galbanum  gdje mu je mentorica bila  nutricionistica Alma Bunić.

Trening koji se nudi temeljen je na vježbama za održivost tijela i dugovječnost te se povezuje sa zdravstvenim fitnessom. Kao što naziv sugerira, radi se o tipu vježbi kojima je svrha na prvom mjestu očuvanje i poboljšanje zdravlja, a koje se postiže razvojem mišićne mase, povećanjem stabilnosti i koordinacije te optimalizacijom centra tijela (tzv. eng. core) i poravnanjem trupa i ekstremiteta. Sve navedeno na kraju rezultira olakšanim izvođenjem svakodnevnih aktivnosti i poslova, ali i do lijepo oblikovanog tijela. U dvorani su osigurani rekviziti uključujući bučice, girje, trake i razne ostale alate koji se uz trenerov nadzor uvijek koriste na siguran i prilagođen način, tako da polaznici mogu očekivati uglavnom rad s opterećenjem i vlastitom težinom, a manje sat aerobika što ono zasigurno nije.

„Treninzi bazirani na dugovječnosti pokazali su se najboljima za transformaciju tijela i pritom su dugoročno održivi. Na taj je način smanjen rizik od ozljeda.“

Ono po čemu se ovi treninzi izdvajaju od drugih, ponajviše od onih koji su primamljivo dostupni besplatno na internetu, jest holistički pristup svakom vježbaču. Bilo da se radi o početniku ili profesionalcu, vježbe se prilagođavaju prema mogućnostima i potrebama samog vježbača.

 „Svakim tečajem i edukacijom nadograđujem ne samo svoje nego i znanje svojih polaznika. Ne učim ih da budu mentori instruktori, nego da brže savladavaju osnovne stvari i da razumiju zašto radimo nešto na određeni način.“

Prepoznavanje potencijalne i dijagnosticirane patologije kod vježbača te shodna tomu prilagodba vježbi prednost je fizioterapeutske struke kojom Robert raspolaže čime se svakom polazniku garantira sigurnost, a to je vrlo rijetka i jednako toliko važna karakteristika kvalitetnog treninga. Uz trening i savjetovanje, polaznici dobivaju  besplatne smjernice za zdravu prehranu kako bi se tjelesna transformacija potaknula sa svih fronti, a nude se i besplatna antropološka mjerenja i sastav tijela  kojim se izračunava postotak mišićnog te masnog tkiva što omogućava detaljniji uvid u potrebe vježbača.

Kroz četiri godine profesionalnog bavljenja grupnim treninzima, Robert je stekao mnoštvo zadovoljnih klijenata koji, prema njegovim riječima, jednostavno žele biti zdravi, a čije je povjerenje stečeno rezultatima.