plakat impetu

Projekt IMPETU-Centar za podršku razvoja civilnog društva Pakrac, kojega provodi udruga LATICA u partnerstvu s Društvom multiple skleroze Požeško-slavonske županije i Gradom Pakracom, a započeo je 21.ožujka 2022. godine, bilježi u svojoj provedbi već nekoliko  provedenih aktivnosti.

Nakon početne konferencije i predstavljanja projekta, animirane su udruge s područja Pakraca na sudjelovanje u aktivnostima. Održani su, za predstavnike udruga, radionica informatičke pismenosti i uspostave home office-a kojom su udruge kroz 5 modula po 3 sata, imale priliku naučiti bolje organizirati svoj rad svoje udruge, osobito u online poslovanju. 

impetu

Radionica informatičke pismenosti

Aktivnost, namijenjena korisnicima usluga Udruge Latica, psihološko savjetovanje provodi se dva puta mjesečno i obuhvaća svaki put, po savjetovanju, tri korisnika. Projektni tim djeluje svakodnevno u novoopremljenom uredu na adresi: Hrvatskih velikana 3 (na katu, bočni ulaz) te stoji na raspolaganju udrugama za dodatna pitanja i prijedloge, a u svom nastavku predviđa provesti još niz radionica namijenjenih razvoju udruga, osobito:

Menadžment volontera i upravljanje volonterima u kriznim situacijama, 

Društveno poduzetništvo, 

Osnove pristupa i komunikacije s osobama s invaliditetom te je predviđena priprema online priručnika za šire građanstvo.

Radionica „Upravljanje projektima u organizacijama civilnog društva“  koja će se održati 5., 6. i 7. rujna od 09.00 h u prostorima Centra za podršku razvoja civilnog društva Pakrac provest će se kroz 3 modula:  

  • Upravljanje i rukovođenje organizacijom
  • Upravljanje ljudskim resursima
  • Odnosi s javnošću i vidljivost organizacija civilnog društva

Ukoliko se vaša udruga još nije uključila u ovaj uistinu korisni i edukativni projekt vrijedan ukupno 355.939,74 kn (85% Europski socijalni fond, 15% Državni proračun RH) ili vam je potrebno više informacija, stojimo na raspolaganju (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Ured za udruge LOGO HR RGB 72dpi vertical 1191x842px

NZRCD u boji

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika.