slika društveno aktivni

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7, u utorak, 23.08.2022. u 19h organiziraju predavanje za umirovljenike na temu „Društveno aktivni u trećoj životnoj dobi“. Predavanje će održati Željka Maic, profesorica pedagogije i diplomirana knjižničarka.

Uključivanjem osoba treće životne dobi u život zajednice poboljšavamo njihovu kvalitetu života i zadovoljstvo životom, te smanjujemo usamljenost. Aktivnim sudjelovanjem u životu i aktivnostima zajednice, osobe treće životne dobi imaju priliku povećati broj svojih socijalnih interakcija i razviti pripadnost zajednici.

U mlađoj životnoj dobi zbog djece, posla i drugih aktivnosti u slobodno vrijeme ljudi se svakodnevno druže dok se sa starenjem mogućnost druženja uglavnom smanjuje. Svakodnevno druženje je važan čimbenik zdravlja kako bi osobe ostale bistrog uma te emotivno i fizički snažne. Kroz predavanje u trajanju od sat vremena će se prezentirati pozitivni učinci koje umirovljene osobe ostvaruju učestvovanjem u socijalizaciji i korisnim društvenim aktivnostima. 

Molimo zainteresirane da zbog ograničenog broja mjesta obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 095/575-7147

Projekt  „Zajedno u drugu mladost“ je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Prijavitelj je Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a partner Matica umirovljenika Pakrac – Lipik. Kandidiran je na natječaj Europskog socijalnog fonda: „Pridruži se – aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, iz Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 te je za njegovo provođenje odobreno bespovratnih 1,556 milijuna kuna.

logo skupni 4

lenta 2