problemi s venama

Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac - Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7, u utorak, 26.07.2022. u 19h organiziraju predavanje za umirovljenike na temu „Problemi s venama“. Predavanje u trajanju od dva školska sata će održati Mario Hodak, dr.med. spec. opće kirurgije.

Proširene vene na nogama se pojavljuju kada naše tijelo pomoću cirkulacije ne uspijeva cirkulirati svu krv iz naših nogu, a posljedica su vidljive i izbočene vene koje mogu dovesti do boli i svrbeža. Dob je jedan od rizičnih čimbenika za probleme s venama, jer s godinama vene gube elastičnost i cirkulacija je lošija. Starije osobe stoga često obolijevaju i imaju prateće tegobe s venama. Bolest se najbolje liječi fizičkom aktivnošću i zdravom prehranom.

Molimo zainteresirane da zbog ograničenog broja mjesta obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 095/575-7147

logo skupni 4 7

lenta 2 6