kulinarska 1

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu projekta „Zajedno u drugu mladost“  u srijedu, 20.07.2022. u 16:00h organiziraju sedmu od predviđenih osam kulinarskih radionica za umirovljenike. Radionica će se održati u  prostoru Matice umirovljenika Pakrac - Lipik na adresi Augusta Cesarca 7, a voditi će ju Robert Klobučarević, savjetnik za prehranu.

Pod pravilnom prehranom osoba starije životne dobi podrazumijeva se redoviti unos hrane koja zadovoljava ne samo energetske potrebe i potrebe za esencijalnim hranjivim tvarima, veći dovodi i do smanjenja rizika obolijevanja od kroničnih bolesti povezanih s načinom prehrane. Važna je količina, pravilan odabir i način kombiniranja namirnica. Tema sedme kulinarske radionice je „Moć zobi“ te će se na njoj pripremiti i degustirati nekoliko različitih zdravih, brzih i finih obroka sa zobi.   

S obzirom da je broj sudionika ograničen pozvani su svi zainteresirani da se što prije prijave za sudjelovanje na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 095/575-7147

Projekt „Zajedno u drugu mladost“ započeo je u listopadu 2020. i provodit će se do listopada 2022. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda i iz državnog proračuna. Projekt je pripremila LRA Poduzetnički centar Pakrac.

logo skupni 4 7

lenta 2 6