banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

11.07.2022.17

Grupa od 49 umirovljenika, predvođena provoditeljima aktivnosti, koordinatorima Brigitom Ražov i Ružom Vulinović, 11. srpnja krenula je u 5 sati na izlet i zajedničko druženje u Trakošćan i Varaždin.

Budući je ulaz u sam dvorac i razgledavanje njegove unutrašnjosti omogućeno od  10 sati, vrijeme do otvaranja istog proveli su u ugodnoj šetnji i razgledavanju krajolika.  Nakon što su pokupili ulaznice, krenuli su u obilazak i razgledavanje dvorca. Neki umirovljenici bili su tamo davno, a mnogi nikada te je bilo stvarno lijepo za vidjeti kompletnu unutrašnjost dvorca i naš dio hrvatske povijesti. U samom dvorcu više nema kustosa, ali je u svakoj prostoriji opširan tekst vezan uz nju.

11.07.2022.16

Nakon dužeg razgledavanja i šetnje , te kratkog osvježenja, krenuli su put Varaždina. U Varaždinu je očekivano najveći interes pokazan za obilazak čuvenog varaždinskog groblja gdje su se veoma dugo zadržali. Nakon toga su laganom šetnjom zajedno otišli do centra grada, do zgrade HNK te do gradske vijećnice koja je jedna od najstarijih u Europi. Obišli su i spomenik Grguru Ninskom, koji je jedan od tri spomenika u RH, ali prvi kojeg je Ivan Meštrović poklonio i to gradu Varaždinu. U šetnji i obilasku sreli su veliki broj biciklista, a grad Varaždin i slovi kao grad bicikala. Dan je bio izrazito ugodan za šetnju. Nakon osvježenja u lokalnom kafiću, oko  16 sati kreću put Bjelovara gdje su napravili kratku pauzu i u 18,30 sati krenuli kući. Sretni i zadovoljni, u Pakrac su stigli u 20 sati.

Važno je napomenuti da se tijekom izleta pristajalo na autobusnim stajalištima okolnih sela - Badljevina, Dobrovac, Kukunjevac, Poljana, kako umirovljenici istih ne bi morali tražiti prijevoz do mjesta polaska i dolaska, odnosno grada Pakraca.

11.07.2022.18

Izlet je organiziran u sklopu 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta  „Zajedno u drugu mladost“ koji  provode Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik te je u potpunosti sufinanciran od strane Europske unije (85%) i Republike Hrvatske (15%).

logo skupni 4 6

lenta 2 5

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić