banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

likovna 1

U sklopu provedbe projekta „Zajedno u drugu mladost“  i u sedmom mjesecu će se u prostoru Matice umirovljenika Pakrac – Lipik održavati Likovne radionice za bake i djedove te njihovu unučad. Radionice u srpnju održati će se u tri termina: 6.7., 13.7. i 19.7., s početkom u 17h, a raspored održavanja narednih radionica kao i svih ostalih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta možete naći na Facebook stranicama Matice umirovljenika gdje se one tjedno objavljuju. Radionice će voditi magistra primarnog obrazovanja Iva Ivanović. Ona će na likovnim radionicama umirovljenicima i njihovoj unučadi vrtićke i osnovnoškolske dobi predstaviti osnove brojnih tehnika likovne umjetnosti i naučiti ih da povezuju likovno djelo s vlastitim iskustvom i opisuju osobni doživljaj djela, primjećuju i uspoređuju osobitosti likovnih materijala i postupaka te da samostalno i sigurno koriste prostorno plastičke i druge materijale.

Likovna radionica će biti usmjerena poticanju i razvoju kreativnosti, učenju novih umjetničkih tehnika i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. Sama likovna radionica zamišljena je kao amatersko druženje gdje će uz kreativni izričaj i druženje fokus biti  na njegovanju međuljudskih odnosa. Bake i djedovi igraju veliku ulogu u današnjem brzom tempu života i nedostatku vremena roditelja i čine važnu kariku u odrastanju mlađe generacije.

Radionice će se održavati u klimatiziranom prostoru te GDCK Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac-Lipik pozivaju sve zainteresirane umirovljenike da se skupa sa svojom unučadi priključe i kvalitetno provedu sat i pol koliko jedna radionica traje.

Projekt  „Zajedno u drugu mladost“ je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Prijavitelj je Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a partner Matica umirovljenika Pakrac – Lipik. Kandidiran je na natječaj Europskog socijalnog fonda: „Pridruži se – aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, iz Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 te je za njegovo provođenje odobreno bespovratnih 1,556 milijuna kuna.

logo skupni 4 5

lenta 2 4

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.