Impetu 1

Doprinos razvoju civilnog društva kroz jačanje kapaciteta za provedbu aktivnosti na lokalnoj razini, za neposredan rad na područjima zapošljavanja, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje te unaprjeđenje kapaciteta za poslovanje u kriznim situacijama, temeljni je cilj projekta IMPETU – Centar za podršku razvoja civilnog društva Pakrac, predstavljenog 16. svibnja na početnoj konferenciji održanoj u novom, višenamjenskom prostoru Centra za mlade „Libero“, smještenog na katu starog muzeja, gdje će se projekt i provoditi.

IMpetu 3

Korisnik projekta je Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Paraca i Lipika, a provodi ga s partnerima Društvom multiple skleroze Požeško-slavonske županije i Gradom Pakracom. Projekt je formalno započeo 21. ožujka i trajat će 12 mjeseci, a ukupne vrijednosti 355.939,74 kune pri čemu je 85 posto udjela Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna RH. Ciljana krajnja korisnička skupina su pakračke Udruge, a više o predstojećim aktivnostima rekao je voditelj projekta Grgur Špančić.

Impetu 4

Predstavljajući projekt, voditelj Grgur Špančić je izdvojio najvažnije njegove aktivnosti navodeći među ostalim organiziranje radionica za povećanje vještina predstavnika gradskih udruga, radionice za snalaženje u kriznim situacijama, kao i obuku za upravljanje projektima u organizacijama civilnog društva. Neće izostati niti rad na poboljšanju informatičke pismenosti kao i unapređivanje online poslovanja ovlaštenim zastupnicima Udruga. Kroz ovaj projekt, završio je Špančić, osiguran je adekvatan multifunkcionalni prostor za provedbu aktivnosti koji će se trajno koristiti u tu svrhu, a održivost rezultata projekta ogledat će se kroz razvoj civilnog društva i jačanje kapaciteta za provedbu aktivnosti na lokalnoj razini.

IMG 0505

Ukratko predstavljajući rad udruge u ime korisnika, Udruge Latica, obratila se predsjednica Radmila Relić Zerdin. Podsjetila je da Latica trenutno provodi šest projekata iz područja socijalne uključivosti, a od ovog najnovijeg, očekuje jačanje unutarnjih kapaciteta svoje udruge kako bi u obilju gradskih i inih projekata mogli pravodobno i maksimalno koristiti raspoložive resurse, s konačnim ciljem dodatne uključivosti korisnika u društvenu zajednicu.

Za više informacija o EU fondovima, posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr te stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova: www.strukturnifondovi.hr

Vidljivost slojevi