promo česi glavna

„Cilj projekta je stvaranje potencijalnog okruženja za razvoj i jačanje kapaciteta udruga te uključivanje mladih u rad udruga Češke besede Prekopakra i KUD-a „Seljačka sloga” Prekopakra“, rekla je voditeljica projekta Dominika Babac na početnoj konferenciji projekta „Zajedno smo jači“ održanoj 7. svibnja u Češkom domu u Prekopakri čija je vrijednost  484.077,50 kuna financiranog sa 15% iz državnog proračuna RH i 85% sredstvima Europskog socijalnog fonda.

promo česi 2

Projekt "Zajedno smo jači" nastao je zajedničkom suradnjom korisnika Češke besede Prekopakra i  partnera Kulturno-umjetničkog društva "Seljačka sloga" Prekopakra, a  o projektnim aktivnostima govorio je koordinator Davor Kubalek koji je istaknuo kako će neke od aktivnosti biti provedba izobrazbe predstavnika organizacija civilnog društva  u području financijskog upravljanja, zapošljavanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija, organizacija radionica, okruglih stolova na temu nezaposlenosti mladih i socijalnog uključivanja, rješavanja potreba ranjivih skupina te pružanja psihološke i savjetodavne pomoći osoba koje su preživjele traumu ili stres. Kako je istaknuo Kubalek, javnost će o održavanju svake aktivnosti biti obaviještena na vrijeme putem facebook stranice Češke besede Prekopakra i web stranice koja je u izradi. 

Projekt kojeg je pripremila LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. je započeo 1. travnja i trajat će narednih 12 mjeseci, do 1. travnja 2023. godine.

promo česi 3

Lenta promo članak