foto 1

Projekt UHPB Pakrac - Lipik imenom „LAMPSI“ ušao je u 4 mjesec provedbe. Pod okriljem projekta održane su radionice pod imenom „BUDI SPREMAN“ .

24. ožujka 2022. održana je prva radionica. Ista se održala u Gradskoj vijećnici - kompleks kurije Janković s početkom u 18 sati. Predavač je bio gospodin Stipe Šola. Edukacija se odnosila na organizaciju i izradu plana djelovanja i osposobljavanja članova udruge za djelovanje u slučaju nastanka velike nesreće ili katastrofe, te otklanjanja posljedica velike nesreće. Radionici se odazvao dobar broj članova udruge iz koje se puno toga moglo naučiti.

foto 2

Druga radionica, odnosno edukacija se održala 31. ožujka 2022. s početkom u 18 sati također u Gradskoj vijećnici – kompleks kurije Janković. Ona se odnosila na osposobljavanje predstavnika članova udruge za obavljanje poslova povjerenika Civilne zaštite i Koordinatora na lokaciji sukladno specifičnostima izvanrednog događaja. Samim time sada su članovi udruge obučeni i spremni reagirati u raznim situacijama na pravi način.

foto 3

Još jedna aktivnost pod nazivom “Snaga u tebi” održala se 07. travnja 2022. godine u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu odnosno prostorijama Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja, gdje su njihovi članovi zajedno sa članovima UPB-a Pakrac-Lipik odslušali radionicu pod nazivom “Prva psihološka pomoć” koju je održala Ivana Marin, mag. psych. Na radionici prisutni, budući volonteri su mogli naučiti kako iz prve ruke pomoći osobama koje su pretrpjele veliku traumu.

Foto 4

Također u sklopu ove aktivnosti pružit će se 30 psiholoških savjetovanja za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. Termine i ostale informacije o psihološkim savjetovanjima možete pronaći na web stranici Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika http://uhpb-pakrac-lipik.hr/ .

Za više informacija možete kontaktirati predsjednika udruge Miroslava Ivančića mob: 098-734-818 i voditeljicu projekta Katarinu Jurišić mob: 098-939-7263.   

foto 5

lenta lampsi

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

lampsi logo komb