Untitled 1

Provedba aktivnosti projekta LAMPSI započela je u ožujku, te se nastavlja sa održavanjem preostalih aktivnosti kroz nadolazeći period. Prva aktivnost projekta koja se održala 4.ožujka 2022. godine u 18 sati u Gradskoj vijećnici je početna konferencija projekta. Za vrijeme te aktivnosti predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić govorio je o tome kako je zapravo došlo do ideje za projektom i zahvalio se svima koji su došli podržati projekt, a i onima koji su pridonijeli da projekt bude u provedbi.

Untitled 2

Voditeljica projekta Katarina Jurišić govorila je o projektu te istaknula je da predviđeno trajanje projekta 12 mjeseci, ukupna vrijednost projekta iznosi 361.199,75 kuna, od toga 54.179,96 kuna sufinancira Republika Hrvatska, a 307.019,79 kuna sufinancira Europski socijalni fond. Partneri na projektu su Grad Pakrac i Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik. Dalje se govorilo o aktivnostima projekta o kojima možete više saznati na http://lampsi.uhpb-pakrac-lipik.hr/ web stranici Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koja provodi projekt.

Untitled 3

Druga aktivnost projekta koja je održana 9. i 11. ožujka 2022. je aktivnost Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija - “INFORM Me”.

Untitled 5

Radionica je bila namijenjena zaposlenicima, volonterima i predstavnicima udruga prijavitelja i partnera s ciljem postizanja ishoda poboljšanja primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija, s posebnim naglaskom na aplikacije Zoom, Google Teams i slične koje su se popularizirale u vrijeme pandemije, a čije korištenje uvelike omogućava brži i efikasniji rad u vrijeme pandemije i situacijama u kojima nije moguće provesti aktivnosti uživo. Također još jedan cilj ove aktivnosti je bio osuvremeniti znanja i pružiti nova zaposlenicima i predstavnicima udruga kako bi svoje poslovanje u kriznim situacijama mogli brzo i efikasno prilagoditi situaciji te biti spremni poslovanje održavati i odvijati i online alatima. Također je obavljena aktivnost opremanja udruge.

Untitled 4

Preostale aktivnosti koje će se održavati kroz projekt su:

Jačanje kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama - “BUDI SPREMAN”, Pružanje psihološke pomoći osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije - “Snaga u tebi”, Menadžment i upravljanje volonterima te uvođenje inovativnih alata i mehanizama za razvoj kriznog volontiranja na lokalnoj razini - “VOLI VOLONTIRATI”, Organiziranje malih građanskih akcija kao podrška službama civilne zaštite - “S.O.S.-Javi se meni!” i Izrada online i digitalnih priručnika, igara, simulacija i drugih alata za samopomoć i podrška ranjivim skupinama - “3,2,1…Klikaj!”

Za više informacija možete kontaktirati predsjednika udruge Miroslava Ivančića 098-734-818 i voditeljicu projekta Katarinu Jurišić 098-939-7263.

lenta lampsi

 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.