DSC03544

VELIKA – Područje Zlatnog Papuka, Općine Velika, a onda i cijele Požeško slavonske županije ovog je Adventa, na najljepši način, zakoračilo u novu fazu, potvrđujući se, s punim pravom, kao nezaobilazna cjelogodišnja kontinentalna destinacija. U Aquaparku Shhhuma, na radost malih i velikih, otvorena je „Ninina čarobna Shhhuma”, jedinstvena božićna čarolija u kojoj će posjetitelji moći uživati sve do 6. siječnja 2022.

Tražite li posebnu zimsku idilu i Advent kakav još niste doživjeli, ovog prosinca navratite u Veliku gdje vas u poznatom Aquaparku, sve do 6. siječnja iduće godine, na radost malih i velikih, očekuje „Ninina čarobna Shhhuma”. Jedinstvena je to božićna čarolija koja donosi potpuno novi doživljaj najljepšeg doba godine, u ugođaju stoljetne šume i Parka prirode Papuk, uz tisuće blještavih lampica, prostor koji će slijedećih mjesec dana, na radost malih i velikih, postati idealnim mjestom za uživanje u zimskim radostima, čaroliji blagdana, zabavnim sadržajima i stvaranju lijepih uspomena. Otvorena uz zvuke glazbe, igru i ples onih najmanjih i efektnu svjetlost lampiona dobrih želja, „Ninina čarobna Shhhuma”, narednih će 30 dana, svima koji navrate ponuditi pregršt sadržaja. Klizalište, sanjkalište s tubama s umjetnim snijegom, bogata gastronomska ponuda, čarobne jaslice, jedinstveno božićno drvce, kao i svakodnevni glazbeni program, Shhhumu, omiljeno ljetno izletište i prvi aquapark u Slavoniji, pretvorit će u pravu zimsku bajku. Uvjerili su se u to, već prilikom otvorenja, mnogobrojni posjetitelji, a zadovoljstvo nisu krili ni organizatori, jer, nakon uspješne ljetne sezone, ovo je prilika da se Aquapark Shhhuma, Općina Velika, a onda i cijela Požeško slavonske županije, gostima i putnicima namjernicima, u punom sjaju predstavi i kao sjajna zimska destinacija.

TOMO GALIĆ

Potvrdio je to i direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, Tomo Galić.“Zahvaljujući, prije svega, obitelji Šutalo, investitorima u priču zvanu Aquapark Shhhuma, županijskoj Turističkoj zajednici i Općini Velika, siguran sam kako se možemo pohvaliti najljepšim Adventom ne samo na području Požeško slavonske županije, nego i puno šire. Uvjerit će se u to svi koji nam navrate, jer, osim pomno osmišljenog i uređenog prostora aquaparka, punih 30 dana, ponudit ćemo im i sadržaje koji će zadovoljiti svačije apetite. Uz svakodnevne programe, glazbene večeri, koncerte, stand up nastupe, kazališne predstave za djecu, animacije, više od 20 kućica s raznovrsnom eno gastro ponudom, do kraja nas tjedna, dopuste li temperature i vremenski uvjeti, čeka i otvorenje sanjkališta, a na kraju godine i sasvim poseban doček u podne. Zbog svega toga siguran sam kako će Advent na prostoru Aquaparka Shhhuma, uz Vinkovo, našu tradicionalnu manifestaciju, dugoročno postati top događanje TZ Zlatni Papuk u zimskim mjesecima. Uz Park prirode koji, u posljednje vrijeme, bilježi sve bolje rezultate, restoran koji radi tijekom cijele godine, dobili smo vrhunsku podlogu za daljnji razvoj destinacije, stoga, pozivam s dobrodošlicom sve Slavonce da navrate tijekom prosinca i najljepše doba godine dožive na novi način, u Nininoj čarobnoj Shhhumi”, rekao je direktor TZ Zlatni Papuk, Tomo Galić.

DSC03528

Na otvorenje jedinstvene božićne čarolije navratila je i prva žena Požeško slavonske županije, županica Antonija Jozić, s pravom zadovoljna turističkim perspektivama, kao i novom fazom u koju je, s danima Adventa, zakoračio prostor aquaparka. “Naša top ljetna destinacija ovim se potvrđuje i kao sjajno mjesto za zimski odmor, prostor kojim je Požeško slavonska županija, nakon ljetos završene prve faze otvorenjem aquaparka, ponovno dobila mjesto kojeg se, s nostalgijom, svi sjećamo iz djetinjstva, ali i mjesto na kojem će uživati nove generacije. Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se vlasnici aquaparka, obitelj Šutalo, nisu zaustavili samo na ljetnom turizmu, što vidimo danas, nego, itekako strateški i promišljeno, s ulaganjima idu dalje, nastojeći podići cjelokupnu ponudu čitave destinacije, na čemu im od srca zahvaljujem i dajem punu podršku.” “Nadam se da će, u vrijeme koje slijedi, uz potporu sredstava iz EU fondova, završiti i drugu, pa i treću fazu, što će, čitavoj priči dati i dodatnu težinu, jer pozitvni pomaci dogodili su se već samim otvorenjem, poput drastičnog rasta cijena nekretnina na području Općine Velika gdje više, ni uz najbolju volju, ne možete pronaći vikendicu, kao i iznimnog odgovora cijele zajednice koja je ovako nešto jedva dočekala. Iz svega ovoga vidimo i koliki je značaj ovakvih investicija, kako za Općinu tako i cijelu županiju, jer riječ je o multiplicirajućem efektu čiji će puni potencijal još više doći do izražaja s planiranom izgradnjom hotela s 200 ležajeva, čime ćemo, uz Osijek, postati jedina županija s tim brojem smještajnih kapaciteta.”, rekla je prva žena županije, a zadovoljstvo, s pravom, nije krio ni načelnik Općine Velika, Robert Hofman.

Iako područje Zlatnog Papuka u svako godišnje doba gostu nudi drugačiji doživljaj, svi koji su navratili slažu se kako je onaj tijekom prosinca, posebno čaroban. Zasluge za to, sigurno pripadaju i tek otvorenoj “Nininoj čarobnoj Shhhumi”, stoga navratite i uživajte u blagdanima.

DSC03559
DSC03538
DSC03523
DSC03514
DSC03511
DSC03505
DSC03490
DSC03482
DSC03470
DSC03463