viber slika 2021 10 19 07 24 08 927

„Osmijeh za osmijeh“ (UP.02.1.1.13.0376) naziv je projekta započetog 18. veljače ove godine, koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno sa partnerima: Gradom Pakracom, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega. Vrijednost projekta je 1.857.300,00 kn te je financiran iz Programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II .

„Kroz projekt je zaposleno 20 žena koje su započele s radom 1.svibnja 2021. te će u razdoblju od dvanaest mjeseci svakodnevno obilaziti krajnje korisnike pružajući im pomoć u pripremi obroka, dostavi namirnica, održavanju stambenog prostora, socijalnoj integraciji, dostavi lijekova i plaćanju računa. Projektom je obuhvaćeno 120 starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Pakraca“, rekla je Vlatka Jurina, voditeljica projekta.

Opći cilj projekta je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unaprjeđenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost GDCK Pakrac.