e

Ceremonijom etiketiranja i punjenja vina, a potom i predstavljanjem trodnevnih vikend događanja službeno je počeo festivalski šušur u gradu. Sve je spremno za još jedan Aurea fest, glazbenu priču koja će od 27. do 29. kolovoza u Požegu, uz eminentna imena tamburaške glazbe, dovesti i maestra Alana Bjelinskog, ali i Marka Tolju, frontmena Whitesnakea, Požežanina Dinu Jelusića, Matiju Cveka i brojne druge estradne zvijezde.

Tradicionalnom ceremonijom etiketiranja i punjenja vina održanom u podrumu Kutjeva d.d., jedne od najstarijih "vinskih institucija" ovog dijela Europe, službeno je počeo festivalski šušur u Gradu. Sve je spremno za još jedan Aurea fest, glazbenu priču koja će od 27. do 29. kolovoza na najljepši način spojiti pjesmu, kulturnu i tradicijsku baštinu, enologiju i gastronomiju, i još jednom potvrditi kako je, uistinu, riječ o najprepoznatljivijem brendu grada i čitave Požeško slavonske županije. Podsjetili su na to i svi oni bez kojih ovogodišnjeg izdanja festivala ne bi bilo-Dino Galić, član Uprave Kutjeva d.d., zlatnog sponzora priče dulje od pola stoljeća, Ivan Bunjevac, direktor festivala, kao i čelni ljudi Grada i Županije- gradonačelnik Požege, dr.Željko Glavić i županica Antonija Jozić.

Uz užitak u vrhunskoj kapljici-Graševini berbe 2020. i višestruko nagrađivanom crnom vinu Maximo Nero- kojom će se krijepiti gosti i prijatelji festivala, bila je to prilika i za poziv svima željnima dobrih vibracija da nadolazeći vikend provedu u Zlatnoj dolini, jer, kako je rekla prva žena Županije, "riječ je o priči koja na najbolji način pronosi ime Grada i županije." "Uz prepoznatljive glazbene sadržaje među kojima će svatko pronaći nešto za sebe, Aurea fest je i iznimno vrijedan turistički, ali i gospodarski sadržaj, prilika za domaće OPG-e, ugostitelje i obrtnike koja dokazuje kako samo u zajedništvu i sinergiji možemo stvarati i nove vrijednosti. Zbog toga, hvala svima koji su posljednje 52 godine stvarali i stvorili najprije Festival Zlatne žice Slavonije, a potom i Aurea fest, čineći tako i veliki korak u prepoznatljivosti i brendiranju Grada i županije i dobro nam došli, jer iz Požege ćete, sigurna sam, ponijeti samo lijepa sjećanja", rekla je županica Antonija Jozić, pozivajući, s dobrodošlicom, na ovogodišnje izdanje festivalske priče, posjetitelje iz cijele Hrvatske.

w

Nakon svečanosti etiketiranja vina uslijedilo je i službeno predstavljanje programa, za što su se pobrinuli organizatori. Direktor festivala Ivan Bunjevac upoznao je kako festival i ove godine ostaje trodnevna manifestacija koja će tradicionalno početi u petak, 27. kolovoza povorkom i Aurea festom običaja i kulturne baštine, slijedi potom izbor najgizdavije Šokice, a onda, za završnicu večeri tamburaški koncert i nastup Dominika & co. Subota, 28. kolovoza, nakon nastupa jednog od najperspektivnijih svjetskih mladih gitarista, gosta iz Rijeke, Frane Živovića, rezervirana je za Aurea jazz fest koji je predstavio Zvjezdan Marjanović, prodirektor večeri, najavivši veliki rođendanski koncert Big benda Požega. Jedan od ponajboljih amaterskih big bendova u Hrvatskoj 10. će godišnjicu proslaviti kako to velikoj obljetnici i dolikuje- uz pomno odabran repertoar, brojne goste, vrhunske vokalne soliste, gudački orkestar i ravnanje velikog Alana Bjelinskog.

Festival će tradicionalno zaključiti Zlatne žice Slavonije, u nedjelju 29.kolovoza, tamburaška priča s tradicijom dugom više od pola stoljeća na kojoj će i ove godine, upoznao je doajen tambure, prodirektor večeri Krunoslav Dražić, nastupiti brojna eminentna estradna imena. Festivalskim orkestrom ravnat će maestro Antun Adžić, a nakon Zlatnih žica Slavonije uslijedit će koncert Berde Banda. Da je riječ o iznimno vrijednom događaju potvrđuje i činjenica kako će sva tri festivalska dana pratiti Hrvatska radiotelevizija. U petak i subotu program će se snimati, dok će nedjeljne "Zlatne žice Slavonije" biti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji i u programu Hrvatskoj radija, upoznao je umjetnički direktor Damjan Pirović pozivajući sve zainteresirane da se pridruže festivalu dobrih vibracija. Želeći prevenirati moguće neprilike i posjetiteljima omogućiti neometanu zabavu, organizatori ovogodišnjeg Aurea festa priču su prilagodili trenutnoj javno-zdravstvenoj situaciji i aktualnim epidemiološkim mjerama s kojima je upoznala Silvija Podoljak, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Požege i direktorica marketinga festivala, rekavši kako će u ograđeni prostor parkirališta Trga svetog trojstva, neposredno ispred pozornice, moći oni s važećom covid putovnicom, negativnim testom ili dokazom o preboljenju bolesti, dok će se svi ostali moći neometano kretati u neograđenom dijelu. Presicu na kojoj je predstavljen program festivala službeno je, u ime domaćina, pokrovitelja i nositelja brenda, Grada Požege, "zaključio" gradonačelnik, dr. Željko Glavić, pozivajući s dobrodošlicom u "Zlatnu dolinu" sve ljude dobre volje željne ugodnog druženja, fine kapljice i provjereno dobrih glazbenih ritmova.

a
f
s
h-Large